KRISTER HOAAS

KRISTIN VON STRENG

Det er lovet knallpåske i Bergen. Med sol og høye temperaturer søker bergenserne til vannhullene i sentrum — i hvert fall tid dem som serverer leskende utepils i solen. Da kan det lønne seg å sjekke Bergens Tidendes utepilsbarometer.

Flest «hjemmesittere»

Vel vitende om at ni av ti vestlendinger velger å bli hjemme i påskeferien, har nemlig Bergens Tidende sjekket prisen på utepilsen i Bergen i påsken. Steder som ikke er med på listen har ikke åpnet uteserveringen.

Vår lille ringerunde avslører en prisforskjell på hele 40 kroner mellom den dyreste og billigste halvliteren. På Zachariasbryggen og På Folkemunne må du ut med den nette sum av kr 73,75 for en halvliter i påskesolen. På Fotballpuben koster det ikke mer enn 33 kroner. Du kan med andre ord drikke 2,33 halvlitere på Fotballpuben til samme pris som én på Zachen og På Folkemunne. Riktignok øker Fotballpuben halvliterprisen til kr 39 etter kl. 18.00 og til 42 i helgene. Likevel har de fortsatt det billigste tilbudet i Bergen.

Ulike mengder

Finnegan's og Torget Music Pub har også anstendige priser på halvliteren utendørs med henholdsvis kr. 42,22 og kr. 43,75. Merk imidlertid at Finnegan's hever prisen til kr. 57,78 etter kl. 20.00.

Flere steder serverer øl i forskjellige mengder og varierende priser. Sterkest utslag gir dette seg på Harbour Café. Kjøper du en «pint» (0,56 l) er den omregnede halvliterprisen 58,92. Er du litt mindre tørst og velger den lille varianten (0,4 l) stiger havliterprisen til 72,50. Med andre ord en prisforskjell på 13,58 på samme serveringssted!