Det blir spennende med siste runde i Hordaland Cup, hvem som vinner i dag og hvem som vinner sammenlagt.

To nye nordiske mestre er med, Connie Ludvigsen i kvinnetrial og Håkon Pedersen i ungdomstrial. Vi har med andre ord høyt nivå her på vestlandet.

Trial er en forholdsvis ukjent sport hvor kunsten er å ikke være nedi med føttene. Løypene, eller seksjonene som vi kaller dem, er forholdsvis korte, men vanskelige. Eliteklassen har seksjoner man ikke klarer å gå uten å måtte bruke hender for å dra seg frem. Disse skal de kjøre uten å være nedi med beina.

Rekruttene mellom 5 og 12 år kjører lette seksjoner hvor det å klare det er det viktigeste. Vi er med i Norges Idrettsforbund og rangerer ikke barn som er under 13. Men mange under 13 kjører seksjonene for de som er 13 uten å være rangert på resultatlisten.

Mellom rekrutter og elitekjørere er det 4 klasser: D, C, B og A som blir vanskeligere dess lenger frem i alfabetet en kommer.

Vil du ha en dag med ikke så mye fart, men desto mer spenning og imponerende kunststykker på motorsykkel, barn som smiler fra hjelmkant til hjelmkant, ta deg en tur til Eikås nå, neste søndag. Ikke glem barna.

Her er informasjon om løpet på vår egen hjemmeside.