Politiet annonserte hvor de kom til å være, men likevel gikk hele 37 bilister i fellen i går ettermiddag.

17 tatt i Lærdal

På E16 mellom Borlaug og Lærdalstunnelen var UP på plass mellom klokken 11.00 og 18.00 i går. 17 bilister ble tatt for fartsovertredelser i retning Bergen, alle fikk forenklete forelegg.

— Et rimelig greit resultat. Det er stor trafikk og stort sett fin kjøring. Alt er relativt, og 17 er selvsagt 17 for mye, men dette er et ok resultat. Normalt tar vi et par førerkort på en slik kontroll. På denne veistrekningen har vi hatt to dødsulykker det siste året, og vi kommer til å ha flere kontroller her, sier distriktssjef i Utrykningspolitiet Leon Nordanger, til bt.no.

Lappen røk i Lindås

På E39 i Nordhordland kjørte en sivil politibil langs veien. De sopte inn fem forenklete forelegg. I tillegg mistet en mann førerkortet etter å ha blitt tatt i rundt 120 km/t i en 80-sone.

På E134 i Åkrafjorden fikk 14 bilister forenklet forelegg i går.

— Heller ikke det så gale. I starten av påsken hadde vi en kontroll ved Fjæra innerst i Åkrafjorden. Da fikk 22 bilister forelegg og en ble tatt i 126 km/t, sier Nordanger.

Har overraskelser på lur

UP har merket seg at motorsyklistene er kommet seg ut av vinterdvalen.

— Ja, vi ser at motorsyklistene har kommet på veiene. I tillegg er det de som skal prøve sommerdekkene i sine nymekkete og nystylete biler. Til dem vil jeg bare si at vi har noen overraskelser på lur, sier UP-sjefen hemmelighetsfullt.

POLITIET PÅ PLASS: Snart er det sommerføre, men føl deg ikke for trygg.- Vi har noen overraskelser på lur, sier UP-sjefen.