Totalt har 35 personer blitt bragt inn i politiets uroaksjoner i Sogn og Fjordane denne uken.

Torsdag i Florø

I går gjennomførte politiet i Florø en storaksjon flere steder i kommunen, der totalt 14 personer ble bragt inn, opplyser politistasjonssjef i Florø, Nils Erik Eggen.

— De fleste av sakene resulterte i forelegg. I tillegg hadde vi tre saker som det blir rettsak på. En person sitter fremdeles i arresten, i den saken er omfanget noe større, forteller Eggen til bt.no.

En såkalt uroaksjon går ut på å skape uro i narkomiljøet som politiet har kjennskap til, forklarer han. Til det hadde politiet i Florø over 30 mann involvert i jobben.

Onsdag i Stryn, Eid og Gloppen

— Det har vært en ganske omfattende aksjon, med personer fra tollvesenet og politistyrker fra Oslo med. Aksjonens var rettet mot brukernivå, sier Eggen.

Aksjonen i går var den andre store narkorazziaen i Sogn og Fjordane denne uken. På onsdag ble det gjennomført en lignende aksjon i Stryn, Eid og Gloppen med større mannskaper fra politi og tollvesen.

Totalt ble 21 menn og kvinner i alderen 18 til 42 år kontrollert, og det ble utstedt 13 forelegg, mens to må møte i retten og noen saker blir etterforsket videre, skriver Fjordingen.

Lensmann i Stryn, Inger Lill Lanes, sier til Fjordingen at de fikk stadfestet mistanken om et stort forbruk av narkotika i indre Nordfjord.