Det var 16. mai i fjor en 34 år gammel bergenser ble funnet død av familiemedlemmer i en sokkelleilighet på Nesttun.

Samme natt ble den jevnaldrende osingen pågrepet i sitt hjem, og siktet å ha påført mannen dødelige skader utenfor kjøpesenteret Amfi Os seks dager tidligere.

— Det som gjør denne saken så spesiell, er at det tar så lang tid fra volden blir påført til offeret dør av skadene. Det blir et sentralt tema i saken, sier Elisabeth Deinboll hos Hordaland statsadvokatembeter.

De mener osingen kan lastes for dødsfallet og tiltaler ham etter straffelovens §229 - legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Varsom med å søke oppmerksomhet

Osingen har tidligere erkjent at han slo og sparket 34-åringen, men avvist at voldsutøvelsen var så grov og massiv som det vitner til hendelsen har beskrevet.

— Han tar innover seg at han har vært involvert i en hendelse som uansett straffskyld eller ei settes i sammenheng med en persons død. Derfor vil han være varsom med hvilken oppmerksomhet han søker rundt saken av hensyn til de etterlatte, sa mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling til BT tidligere.

Han mente det er på det rene at saken dreier seg om legemsbeskadigelse, men at det blir et bevistema om hans klient kan holdes ansvarlig for dødsfølgen. Det har ikke lyktes å komme i kontakt med Meling tirsdag.

Alvorlige skader

Offeret fikk påvist bruddskader i hodeskallen, tre ribbensbrudd, samt bloduttredelser i ansiktet og flere steder på kroppen.

Rapporten fra rettsmedisinerne viste at mannen døde som følge av indre blødninger. Disse blødningene oppsto da milten sprakk, dager etter at han ble utsatt for vold.

Som BT tidligere har skrevet, skal flere personer i kretsen rundt den avdøde 34-åringen ha oppfordret ham til å oppsøke lege i dagene etter angrepet. Bergenseren skal ikke ha ønsket dette.

- Totalt uakseptabelt

Om foranledningen til angrepet utenfor Os Amfi, har osingen tidligere forklart at den nå avdøde bergenseren skal ha forsynt seg med verdisaker fra huset hans.

Blant annet skal 34-åringen ha stjålet dåpsgull som tilhørte siktedes barn.

Under tidligere fengslingsmøter har retten funnet at dette på ingen måte kan rettferdiggjøre at osingen valgte å ta loven i egne hender.

«Selv om det er en viss forståelse for at siktede kan føle noen grad av harme når han har mistanke om at han er frastjålet verdier som har stor affeksjonsverdi, er det totalt uakseptabelt at man i et rettssamfunn begår slik alvorlig selvtekt som i dette tilfelle,» heter det i en tidligere fengslingskjennelse fra Nordhordland tingrett.

Saken er berammet i uke 23.