Hordaland fylkeskommune går trolig inn for å øke prisen for enkeltbilletter i Bergen fra 23 til 33 kroner.

— Det blir dyrere å kjøpe billett på bussen, og billigere når du kjøper via mobil eller nettet, sier fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF).

Hensikten er at påstigninger på bussen skal skje på en raskere og mer effektiv måte enn i dag. Slik skal bussen bli et raskere og bedre transportmiddel. Les mer om det nye billettsystemet på www.skyss.no.

43 prosents økning

Hvis du bruker vanlig busskort, skal turen ikke koste deg vesentlig mer enn i dag.

Prisøkningen på 43 prosent vil trolig bli mest merkbar for folk som tar bussen sporadisk, og turister i Bergen.

Det nye billettsystemet skal diskuteres på et møte i fylkets samferdselsutvalg i neste uke, etter det bt.no får opplyst. Prisøkningen kan tidligst gjennomføres i Bergen i oktober.

Politikerne i Bergen har lite de skal ha sagt når det gjelder bussprisene. Nesten all kollektivtransport i fylket er i dag fylkeskommunens ansvar.

- Satser på bilen

Vestnorsk Transportarbeiderforening er sterkt kritiske til den nye ordningen:

«Vi mener at den nye prisen for en enkelt bussbillett i Bergen vil gjøre det enda vanskeligere å få folk til å benytte kollektiv trafikk. Fylkeskommunen viser med tydelighet at de vil satse på privatbilen i Bergen,» skriver foreningens leder, Jan Sivertsen, i en pressemelding.

Etter takstøkningen vil bussbilletter være dyrere i Bergen enn i Oslo og Trondheim, påpeker han.

Bør folk uten busskort betale mer på bussen? Si din mening i feltet under!

STADIG DYRERE: Hadde bussprisen fulgt vanlig prisstigning siden 1974, skulle den kostet 7,88 kroner i dag, meldte BT nylig. FOTO: ODD E. NERBØ
ODD E. NERBØ