En mann ble tatt i 131 kilometer i timen, en annen i 147 kilometer.

— Nedslående

— Jeg har en følelse av at Fritz Riebers veg er som en fiskedam for oss. Har vi kontroller der, får vi alltid napp, sier Harald Lekven, politioverbetjent ved Bergen sør politistasjon.

Han forteller at en patrulje fra Utrykningspolitiet foretok en gjennomsnittsmåling av de to bilene lørdag kveld ved 23.30-tiden.

— En 32 år gammel mann ble målt til 147 kilometer i timen. En 24-åring ble målt til 131 kilometer i timen. Nedslående, sier han.

Prikket ut

Begge mennene mistet sertifikatet på stedet. De kan vente seg strenge straffer. Ifølge Lekven er det ingenting som tyder på at de to kappkjørte.

— Ifølge loggen foretok Utrykningspolitiet en gjennomsnittsmåling fra Nordås mot Troldhaugtunnelen, opplyser Lekven.

Lørdag kveld mistet også en 19 år gammel mann førerkortet etter å ha blitt målt til 63 kilometer i timen i 50-sonen i Fleslandsvegen.

— Han hadde mange prikker på seg. Det var bakgrunnen til at førerkortet ble beslaglagt, opplyser Lekven.

Flere mistet livet

Han ber folk være forsiktig på veiene.

— Jeg kan ikke gjenta det ofte nok. Vi vet farten tar liv, sier han.

Mandag morgen publiserte Trygg Trafikk nye tall over antall omkomne i trafikken hittil i år. Statistikken viser at 170personer har mistet livet i trafikken fra januar til november 2013.

I sammeperiode i 2012 omkom 139 personer i veitrafikkulykker.

I Hordaland har 13 mennesker mistet livet i løpet av årets elleve første måneder. I samme periode i fjor mistet 14 mennesker livet.