— Den omkomne er Brigt Møll Nilsen, opprinnelig fra Os, opplyser operasjonsleder Ivar Inge Klefstad ved Sunnmøre politidistrikt.

32-åringen ble meldt savnet mens han drev med fridykking ved Valderøy utenfor Ålesund, skriver Sunnmørsposten. En stor leteaksjon ble iverksatt, og den omkomne ble funnet av en dykker fra redningsskøyten «Erik Bye».

Møll Nilsen er oppvokst i Hagavik på Os, men flyttet til Sunnmøre da han var ferdig med medisinstudiene for flere år siden. Han jobbet først som turnuslege ved sykehuset i Volda, og ble senere assistentlege ved barneavdelingen på sykehuset i Ålesund.

Fri Flyt-grunnlegger og fetter av den omkomne, Anders Waage Nilsen, beskriver Møll Nilsen som en ivrig friluftsmann og erfaren fridykker.

— Fridykking var bare en av mange aktiviteter han drev med, i tillegg til seiling, toppturer og mye annet, sier han.

Da Waage Nilsen opprettet en minnegruppe på Facebook etter det plutselige dødsfallet, fikk den flere hundre medlemmer på kort tid.

— Han var en tilstedeværende og omsorgsfull person som satte spor hos folkene han møtte. Både som privatperson og lege tror jeg mange har opplevd ham som et godt menneske, sier han.

LETEAKSJON: Det ble satt i gang en stor leteaksjon da 32-åringen ble meldt savnet søndag kveld. Foto: Frode Kleiveland, Sunnmørsposten