Det ble stor fangst da Utrykningspolitiet hadde kontroll ved Bildøy mellom klokken 11.00 og 13.00 i formiddag.

— Vi hadde kontroll for å sjekke bilbeltebruk og dokumenter. I tillegg sjekket vi om folk stoppet for ýFull Stopp ý skiltetý. 23 bilister fikk forenkelt forelegg for manglende bilbeltebruk (kroner 750,- hver) og en fikk forelegg for ikke å ha med seg førerkortet, sier politibetjent Tor Helle i UP til bt.no.

Syv bilførere stoppet ikke for ýFull Stopp ý skiltetý. De fikk et forelegg på 4000 kroner hver, pluss to prikker på førerkortet.

I en annen kontroll på Sotra sist uke, delte UP ut åtte forelegg, fem for mobilbruk og tre for kjøring mot ýFull Stopp ý skiltý.

To måtte levere lappen ti UP

I en fartskontroll på Ågotnes sist onsdag ble syv bilister tatt for å ha kjørt for fort i 60-sonen. Alle som ble tatt kjørte over 75 km/t. Kontrollen var mellom klokken 23 onsdag kveld til klokken 02.30 natt til torsdag.

To bilister ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt i henholdsvis 86 km/t og 110 km/t i 60-sonen.

250 kontrollert i helgen

UP er aktive på Sotra om dagen. I tillegg til kontrollene som Fjell og Sund Lensmannskontor har hatt, hadde UP kontroll både på Spjeld og på Bildøy i helgen. - I helgen kontrollerte vi 250 biler i de to kontrollene. Positivt var det at ingen kjørte med promille. 16 bilister fikk gebyrer, sier Tor Helle i UP.