Det slås fast i den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades institutt i Bergen. Bjørgen ble funnet død søndag ettermiddag i vannkanten ved brannstasjonen i Ølen.

Han var da ikke sett siden natt til søndag ved 03-tiden. Da var han med venner i sentrum av Ølen, men cirka en kilometer unna der han ble funnet.

— Konklusjonen i obduksjonsrapporten indikerer at avdøde døde som følge av drukning. Ut fra det vi vet nå, ser det ikke ut som om han ble utsatt for noe kriminelt, sier Ingvar Gjærde, lensmann i Etne og Vindafjord til BT.

Likevel fortsetter politiet etterforskningen, men ikke fordi de tror at Bjørgen ble utsatt for en kriminell handling før han druknet.

— Vi har en del opplysninger som er fremkommet i etterforskningen som vi vil undersøke nærmere. Dessuten ønsker vi at kolleger fra Haugesund skal se på dette med friske øyne. Vi gjør dette for å forsikre oss om at dødsfallet er grundig etterforsket, sier Gjærde.

— Selv om vi altså antar at avdøde ikke ble utsatt for noe kriminelt, vil vi ha et møte i morgen der saken gjennomgås, legger han til.

- Hvor mange har arbeidet med etterforskningen?

— Rundt ti personer.