— Jeg er veldig lettet, sier han til bt.no.

31-åringen forteller at han trodde han ville bli frikjent, men kunne ikke være helt sikker.

— Tanken har streifet meg at jeg kunne bli dømt. Da hadde jeg anket. Dommen viser at rettssystemet fungerer, sier han.

Retten trodde på ham

31-åringen anbefaler andre menn om å ikke ha kontakt med prostituerte på gaten.

— Jeg kommer ikke til å snakke med prostituerte etter dette. Jeg råder også andre til å holde seg unna kvinnene, når det skal så lite til før man blir tiltalt, sier han.

Bergen tingrett la vekt på 31-åringens forklaring. Han stilte i retten uten forsvarer, men ville ha kontaktet advokat dersom han hadde blitt dømt. Ingen hadde sett at han hadde sex med kvinnen, men politiet trodde på den prostituerte kvinnen, som ga utrykk for at dette hadde skjedd.

— Mobilen borte

Mandag morgen stilte han i Bergen tinghus for å forsvare seg selv mot anklagene. Politiet mente han hadde avsluttet en sexhandel i et smau mellom C. Sundts gate og Strandgaten.

Selv sa 31-åringen at han var der fordi mobiltelefonen hans var blitt borte etter at han møtte den afrikanske, prostituerte kvinnen en sen lørdagskveld tidlig i mars i år.

— Jeg og en kompis traff henne utenfor Burger King. Vi slo følge med henne og gikk og preiket og tullet sammen, sier mannen.

Turen gikk i retning C. Sundts gate i Bergen, et strøk der politiet vet at det selges sex.

- Det er utrolig

I retten forklarte 31-åringen at han underveis oppdaget at to mobiltelefoner og bankkortet var borte fra jakkelommene.

— Det er utrolig at politiet tok denne saken videre til retten. De brydde seg åpenbart ikke om at telefonen min var blitt borte, sier han dagen etter da frifinnelsen er et faktum.

Mannen ble imidlertid dømt for promillekjøring og mister sertifikatet i to år.