• Jeg er helt i sjokk, sier eieren av veteranbilen fra 1973.

Jan Arne Monsrud satt i formiddag hjemme i Høgåsen i Sagvåg på Stord og ante fred og ingen fare. Utenfor sto veteranbilen — en Chevrolet Corvette Stingray 1973 Baldwin motion. Plutselig sto en nabo på døren og varslet om brann.

- Helt tragisk

— Da jeg kom ut, så jeg bilen stå i full fyr med røyk ut gjennom dører og tak. Det er bare helt tragisk, sier Monsrud.

Han kjøpte veteranbilen i 2007. Sammen har de reist landet rundt på veteranbilutstillinger, blant annet til Gol, Haugesund, Stavanger, Bergen, Bømlo og Ølen.

— Det er en utstillingsbil som jeg sikkert har lagt ned 3000 arbeidstimer i. Akkurat nå holdt jeg på med oppussing innvendig og skifting av interiør, sier Monsrud.

Politiet fikk melding om brannen midt i boligfeltet klokken 13.05, ifølge operasjonsleder Torger Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Svart røyk

— Det har brent inni bilen, og vi må derfor ha en teknisk undersøkelse for å avdekke brannårsaken, sier Stødle.

Vitner forteller til bt.no at det sto svart røyk opp av panseret på bilen. Både brannvesen og en politipatrulje kom til stedet, og brannen ble raskt slukket.

Selv aner ikke Monsrud hva som kan ha forårsaket brannen. Ei heller hva det vil koste å reparere fartsvidunderet.

— Bilen er full av vann, vinduer, dører og alt interiør er ødelagt. Jeg aner ikke om det vil la seg gjøre å reparere den, sukker den uheldige bileieren.

VETERANBIL: Bilen er en Chevrolet Corvette Stingray, 1973-modell.
PRIVAT