RUNE VALDERHAUG

Ingen ble skadet. Ifølge administrerende direktør Rolf Tvedte ved Vannkanten AS, gikk det greitt å foreta evakueringen. Ingen måtte sendes ut i vinterkulden iført bare badeklær. Badegjestene måtte oppholde seg i gangen mellom badelandet og kjøpesenteret Vestkanten inntil brannen var slukket. Deretter fikk de gå til garderobene og skifte.

Brannen påsatt Tvedte legger til at både brannvesenet og politiet har gjort det klart at brannen er påsatt.

I går kveld ville imidlertid ikke Laksevåg lensmannskontor uttale seg om brannårsaken overfor Bergens Tidende. Men etter det Bergens Tidende får opplyst, etterforsker branneksperter fra Bergen politidistrikt etterforsker brannen som en ildspåsettelse.

Yttervegg Brannen oppstod ca. klokken 15.30 i en yttervegg i den delen av Vannkanten som vender ut mot bussterminalen i Loddefjord, og ennå ikke er tatt i bruk. Inne i selve badelandet var det ingen ild løs.

Flammene slo ut i den ene ytterveggen. Trolig er det begynt å brenne i isolasjonen mellom et lag med gråstein og betong i veggen. Men brannvesenet var raskt på plass og fikk slukket ilden før det oppstod alvorlige skader. Ifølge Tvedte er skadeomfanget minimalt.

Tvedte sier at samtlige badegjester fikk pengene sine tilbake og nye fribilletter til vannlandet etter at de ble evakuert. En time etter at brannen ble slukket, kunne Vannkanten åpne igjen.