Driften ble for dyr.

General Electric Energy legger ned virksomheten sin på Ågotnes og flytter til Rheden i Nederland. Det ble besluttet på et styremøte i GE Norway AS i Oslo i går.

Selskapet på Ågotnes driver med overhaling av gassturbiner for båter og offshoreindustri. Den klart største kunden er StatoilHydro.

Dyr arbeidskraft

— Dette er ene og alene finansielt drevet. Kvaliteten på det vi leverer på Ågotnes er veldig god, men norske industriarbeidsplasser er for dyre. I GE-systemet jobber vi kontinuerlig for å bli mer lønnsomme, og beslutningen har utelukkende med kostnadsnivået å gjøre, sier finansdirektør Jan Einar Raknes i GE Energy Norway AS.

— Dermed må dere flytte?

— Vi vil konsolidere servicevirksomheten for å styrke posisjonen vår i Europa. Etter å ha sett på ulike scenarier, fant vi ut at det definitivt mest lønnsomme for aksjonærene våre er å flytte verkstedsaktiviteten fra Ågotnes til Rheden, sier Raknes.

Han opplyser at de fleste av de rundt 50 ansatte vil miste jobbene sine.

— Det er litt tidlig å si, men det ser ut til å bli rundt 30 personer som må gå. Vi vil fortsatt ha femten personer til å drive med testing og field service . Det viktigste for kunden er å få tak i deler, og det skal fortsatt være mulig på Ågotnes, sier Raknes.

— Vil dere tilby noe spesielt til dem som må gå?

— Vi har veldig lyst til å ta vare på dem, de er usedvanlig godt kvalifiserte. I første rekke ser vi etter andre jobbmuligheter innenfor GE-systemet. Vi vil også sette i gang en arbeidsgruppe for å få de overtallige i arbeid andre steder; mulighetene innenfor gass og olje er heldigvis gode, sier Raknes.

Reagerer sterkt

— General Electric Energy har mange arbeidsplasser med veldig høy kompetanse. Anlegget ligger gunstig til ved den viktigste teknologiklyngen i vest, med gode muligheter for rask service til turbinene. Vi synes det er fullstendig uakseptabelt at denne kompetansen flyttes ut av regionen, sier daglig leder Sjur Storaas i Hordaland Olje og Gass (HOG), når BT informerer ham om nedleggelsen.

HOG har tidligere engasjert seg i saken etter at planene om en mulig utflytting ble kjent, blant annet i kontakt med storkunden StatoilHydro.

Det lyktes ikke Bergens Tidende å få en kommentar fra StatoilHydro i går.

Hva synes du om nedleggelsen? Si di nmening i kommentarfeltet under.

SISTE SKIFT: - Det er veldig trist, de tenker bare på kostnader. Men vi hadde lite å stille opp med da beskjeden kom, sier turbintekniker Rolf Eliassen på GE Energy Services på Ågotnes.
Høvik, Tor