Grethe Ystebø har jobbet i Tertnes førskole fra 1978. I anledning åpningen av den nye avdelingen forrige fredag, fikk også hun en helt spesiell oppmerksomhet, nemlig Kongens fortjenestemedalje for 30 år i jobben. Egentlig fikk hun den litt i forveien, men hun ville gjerne dele denne gleden med barna.

Elsker jobben

– Det er veldig kjekt å få denne, men jeg kunne heller ikke tenke meg en annen jobb. Jeg elsker å jobbe med barn, og vil fortsette med det. Men nå er jeg først og fremst glad for at vi er kommet i mål med denne utvidelsen, smiler hun, før hun tar saksen fatt, og klipper det røde båndet, til applaus fra både foreldre, barn og ansatte.

– Hos oss får barna en helt spesiell oppfølging, og det er utrolig kjekt for oss å åpne en avdeling også for de aller minste barna, sier styrer Grethe Ystebø.

Begynte som assistent

Det var fire medlemmer av Tertnes Husmorlag som på eget initiativ startet Tertnes Førskole i 1972. Førskolen hadde to— og tredagersgrupper. Den gang var det den gamle skolen som ble brukt, og barna var på førskolen til tre på ettermiddagen, for det var det som passet best med bussene. I 1978 startet Grethe Ystebø som assistent.

I dag, 30 år senere, er hun en høyt verdsatt styrer. Førskolen har beholdt sitt opprinnelige navn, og det er fortsatt medlemmer av tidligere Tertnes Husmorlag som eier den. Åpningsti-dene er blitt stadig utvidet de senere årene, og i dag er dette en fulltids førskole, eller barnehage, som det i praksis er. Fredag ble deres flunkende nye småbarnsavdeling erklært åpnet.

Nærhet

Tertnes Førskole har lenge ønsket å utvide, og fikk fredag åpnet de etterlengtede nye 50 kvad-ratmeterne. Det er bygget to nye deler på førskolen, som er nødvendig for å drive småbarnsavdeling. Et hvilerom, samt et stellerom. Styrer Grethe Ystebø er strålende fornøyd med utvidelsen, og forteller at dette var helt nødvendig for å kunne fortsette driften av den tradisjonsrike førskolen.

– Jeg synes førskolen fungerer veldig bra nå. Det var helt nødvendig å få gjort dette, og vi er også svært glade for at vi nå er en fulltids barnehage, med alt det innebærer. Dette er en spesiell barnehage, føler vi. Det er en nærhet til barna her, som vi er veldig stolte av, sier hun.

27 barn

Og det er nettopp denne nærheten som gjør Tertnes førskole så spesiell, ifølge Ystebø. Hun forklarer at de nyere, svært store barnehagene ikke har mulighet til å ha en så tett oppfølging av barna, som de selv har.

– Hos oss har barna mye kontakt med de voksne, og vi får i veldig stor grad med oss hvordan hvert enkelt barn har hatt det i løpet av dagen. Det setter foreldrene stor pris på, og vi har hatt mange barn her som har kommet igjen med sine egne barn.

I dag har Tertnes førskole seks ansatte i tillegg til styrer Ystebø. Det er 27 barn, og ni av dem er under tre år.

POPULÆR: Styrer Grethe Ystebø er svært så populær blant barna på Tertnes førskole.ALLE FOTO: ANDREAS ISAKSEN
FIKK MEDALJE: Styrer Grethe Ystebø har jobbet på Tertnes førskole i 30 år, og ble fredag belønnet med kongens fortjenestemedalje.