Han er leder ved politiets ungdomsseksjon i Bergen og skryter av årets russ.

— Vi har hatt veldig få problemer med dem i år. Nesten for godt til å være sant.

  1. april ble russens rebusløp arrangert. Etter skoletid samlet russen seg hos Statens vegvesen i Fyllingsdalen. Der deltok 1432 ungdommer på 232 biler. Da de kom i mål, kunne russen blåse for å sjekke om de hadde promille.

Pengepremier

— Mer enn 75 prosent av de som vi målte var edru. Kjempeflott, sier Losnegård.

Rebusløpet er et fellesprosjekt som arrangeres av flere instanser, blant annet politiet, Statens vegvesen, Biltilsynet, Natteravnene, Trygg Trafikk og legestudentene, for å nevne noen.

Det er pengepremier til deltakerne som vinner opp i konkurransen. På de ulike postene skal russen løse oppgaver. Den som får flest poeng, får med seg en konvolutt med opptil 3000 kroner. Kommer man edru i mål, vanker det ekstra poeng.

— Det er stor konkurranse om premiene. Tross alt får ungdommene som vinner noen tusenlapper, og det er flere som belønnes med mindre beløp, sier Losnegård.

Fest på travparken

Både han og de andre arrangørene var svært overrasket over at 3 av 4 russ som kom i mål, blåste grønt på promilletesten.

Etter at rebusløpet var unnagjort, satte bilene med røde og blå russ kursen mot Bergen Travpark. Der var det fest ut over kvelden og natten. Nå er det grunn til å tro at at flere av dem som hadde blåst grønt tidligere på dagen, gikk over på alkohol.

— Tidligere har det vært problemer med bråk og fyll på travparken, men i år forløp arrangementet smertefritt, sier Tim Even Ingebrigtsen, arrangementansvarlig i russens hovedstyre.