Bergen brannvesen ble varslet klokken 16.35 om at en gutt i treårsalderen ikke kom seg ned fra et høyt tre utenfor en heldagsbarnehage i Fløenbakken i Årstad bydel.

Satt på toppen i 20 minutt

Pappa, Kristian Koldsø, hadde akkurat hentet Fredrik (3) i barnehagen da gutten fant ut han ville ta en liten tur på egenhånd.

Mens Kolsø gjorde klar sykkel og sykkelvogn, løp sønnen bort til et tre som han ofte klatrer i.

— Han får egentlig bare lov til å klatre opp til en viss høyde, men i dag bestemte han seg for å klatre lenger. Jeg prøvde å klatre etter og rope på ham, men da klatret han bare lenger opp. Til slutt var han på toppen, sier faren til bt.no

Han turte ikke å klatre opp og hente sønnen. Han fryktet gutten da skulle falle ned, og ringte i stedet brannvesenet. Før de rakk frem, bestemte imidlertid Fredrik seg for å klatre ned igjen. Da hadde han sittet på toppen og nytt utsikten i 15-20 minutter.

— Fredrik var ikke redd da han satt på toppen, men da han skulle klatre ned igjen, ble han litt nervøs. Rundt seks meter oppi treet hang han seg også fast i et juletrelys. Da klatret jeg opp for å hente ham, sier Koldsø.

Det var vanskelig å bære treåringen ned fra treet, så da fikk han hjelp fra to andre voksne i barnehagen.

— Jeg er veldig takknemlig for hjelpen, sier en lettet pappa.

Får ikke klatre mer

Han sier treåringen nå har fått forbud mot å klatre i trær. I alle fall for en stund.

— Vi får se hvor lenge karantenen varer, sier pappaen med et smil, mens tråringen nøyer seg med å klatre på sykkelvognen.

Har du lyst til å klatre mer i trær?

— Nei, sier treåringen bestemt.

Moren til Fredrik oppfordrer de som eier treet til å fjerne det.

— Mange barn klatrer opp i dette treet. Sønnen min kunne blitt alvorlig skadet. Jeg håper noen tar ansvar og fjerner treet, sier moren.