— Dette er helt uhørt. Det var 9 minusgrader og ingen av dem ville prioritere oppdraget med å få Sarah ut av bilen. Det er helt skremmende, sier Geir Svoren.

Han er fortsatt preget av den stressende avslutningen på datterens besøk hos besteforeldrene på Askøy.

— Sarah skjønte at noe var galt og satt inne i bilen og gråt. Jeg var redd for at hun skulle bli skadet av glassbiter hvis jeg knuste bilvinduet, sier Svoren.

Sjåføren beklaget

Da bergingsbilen omsider ga lyd ifra seg etter vel en time, beklaget sjåføren hendelsen på vegne av Viking redningstjeneste. Svoren forsøkte også å få Falck ut. Der fikk han beskjed om at hjelpen var 3,5 timer unna.

Svoren stiller spørsmål ved rutinene i bilbergingsselskapene og om har de riktige folkene til å ta i mot oppdragene. Han mener folk bør vite at akutte situasjoner som barn innelåst i bil ikke blir prioritert.

— Jeg har altså bedt to ulike selskaper om hjelp i en akutt situasjon, men ingen av dem var interessert. Det er rystende, sier Svoren.

Skal ikke skje

— For det første er jeg forferdelig lei meg for at kunden ikke har fått den hjelpen han skulle ha hatt. Vi burde definitivt ha respondert raskere på denne jobben. Jeg har gått gjennom lydloggene og vi har minnet alle våre ansatte om hvordan slike henvendelser skal håndteres, slik at dette aldri skal skje igjen, sier Ellen Kilde Evensen, produksjonssjef Viking Redningstjeneste.

Også i Falck er de klar på at fortvilte foreldre med unger innelåst i bilen skal prioriteres høyt.

— Det skjer dessverre altfor ofte at unger blir innelåst i bilen og foreldrene står hjelpeløse på utsiden. Bilene er langt mer innbruddsikre enn tidligere, og vi prioriterer dette høyt. Ingenting er verre enn å stå hjelpeløs på utsiden av en bil med et barn innelåst, sier Espen Solberg, daglig leder i Falck Bergen.

Men i går kveld fikk de ikke sjansen til å omdirigere noen til Svorens bil på Askøy. Hans telefon ble mottatt på Falcks sentral i Larvik . De satte aldri samtalen over til Bergen.

— Det er sterkt beklagelig, og vi legger oss helt flate for kritikken. Barn innelåst i bil er en hastesak og skal prioriteres uansett generell ventetid. Vi burde ha ringt Bergen umiddelbart, så de kunne ha prioritert dette oppdraget, sier Irene Røsholt, informasjonsansvarlig hos Falck Larvik.

Ring politiet!

Hans oppfordring til andre som havner i samme situasjon er klar.

— Ring politiet! Redningstjenesten hos Viking og Falck kan man ikke stole på. Det gir en falsk trygghet når man er medlem og tror man skal få hjelp når man trenger det, sier Svoren.

— Vi brukte lang tid på å roe henne ned etterpå, sier den fortvilte faren.