Politiet fikk i 21.30-tiden torsdag en noe uvanlig melding fra en innringer.

— Melderen hadde sett en jente med smokk, cirka 3 år gammel, løpe i hovedveien ute ved Drotningsvik senter, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Jenten skal ha hatt en prikkete topp på seg og sist blitt sett i Janaveien.

«Ikke å se»

Hovedveien vil si fylkesvei 555, Sotraveien. Like før klokken 22 sier Kronen at politiet er på stedet, men at jenten «ikke er å se».

— Vi vet ikke hva som har skjedd, og det kan jo ha vært en mor eller far i nærheten som har fått jenten med seg. Men for sikkerhets skyld tar vi oss en god runde i området rundt Drotningsvik senter, sier Kronen.

Og politiet sparer ikke på ressursene: To vanlige patruljer og én hundepatrulje er satt inn i søket.

— Hvis det er snakk om tre år gammel jente, er det bedre å gjøre for mye enn for lite, fastslår Kronen.

Sjekker video

Etter BTs første kontakt med politiet om saken, har de fått tips om en jente som kan stemme med beskrivelsen. Hun skal ha vært innom en bensinstasjon ved Drotningsvik senter - etter observasjonen av henne på veien. Der skal jenten ha vært i lag med én eller to voksne.

— Vi sjekker ut dette nå. Blant annet går vi gjennom video fra bensinstajsonen, sier operasjonsleder Kronen i 22.40-tiden torsdag.

Klokken 23.20 forteller påtroppende operasjonsleder Terje Magnussen at jenten fortsatt ikke er funnet. De fant heller ikke bilder av henne på bensinstasjon-videoen.

Magnussen vil likevel ikke kalle det en savnetsak eller en leteaksjon.

— Ingen har meldt noen savnet, så for oss er dette så langt en kontroll av et tips. Nå har vi en hundepatrulje ute på søk.

- Hvordan ser dere egentlig på saken?

— Som sagt er ingen meldt savnet. Men hvis det skulle komme en savnetmelding, kommer vi til å eskalere innsatsen veldig raskt.

— En del frivillige ringer inn til oss og sier at de er på luftetur med hund i området og samtidig ser etter jenten, forteller Magnussen.

I 00.30-tiden natt til fredag hadde politiet to patruljer ute på leting. Den ene gikk rundt i nærområdet, mens den andre snakket med beboere og fikk kontakt med noen som kjente til jenten. Da politiet kontaktet hennes familie klokken 01, kunne foreldrene fortelle at hun lå og sov.

— Hadde hun vært ute?

— Sannsynligvis hadde familien vært ute. På grunn av godt politiarbeid som gjør at vi ikke startet en større aksjon, sier operasjonslederMagnussen.