Skytedramaet i Manger kunne endt i tragedie. Den sjalu 29-åringen er siktet for drapsforsøk på sin rival etter at han skjøt seg inn i leiligheten tidlig torsdag morgen.

Rivalen klarte å overmanne 29-åringen, og holdt ham fast til politiet kom. I går ble 29-åringen fengslet for to uker med brev— og besøkskontroll.

- Hentet haglen i sjalusi

29-åringen skal i lengre tid ha vært sjalu på eks'ens nye venn. Onsdag kveld oppholdt siktede seg i leiligheten sin sammen med en kamerat, der det skal ha blitt nytt alkohol. 29-åringen skal ha blandet dette med piller.

I samme hus bor eks-kjæresten, og 29-åringen visste at hun denne kvelden hadde besøk av en mann som han anså som en konkurrent. I leiligheten skal også kvinnens tenåringsdatter ha vært.

Like etter klokken 06 om morgenen hentet den godt rusede 29-åringen en hagle og gikk til eks'ens leilighet, som ligger vegg i vegg. Låsen i ytterdøren ble skutt opp og glasset i døren knust.

29-åring ikke avhørt

29-åringen klarte så å komme seg inn i stuen der eks'en og vennen var, og fyrte av enda et skudd. I et annet rom lå kvinnens datter og sov.

— Det er sjokkerende, jeg hadde aldri trodd noe sånt skulle skje. Det var bra ingen ble skadet, sier Mari Anne K. Lyngstad.

Hun er nabo til huset der 29-åringen gikk amok, og ble vekket av mannen som festet sammen med han. Da var politiet på vei for å pågripe mannen.

Haglen 29-åringen brukte skal ha vært lånt, men mannen har våpenkort.

I går ble de som var i huset da mannen skjøt, avhørt. Politiet har ennå ikke hørt 29-åringens egen forklaring. Det vil skje tidligst i dag.

Da han ble fraktet til legevakten for utvidet blodprøve etter mistanke om bruk av narkotika, sparket han til en kvinnelig politibetjent. For dette er han siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

29-åringen er også siktet for trusler og uforsiktig omgang med våpen.