Den nye driveren beholder det gamle navnet, og satser også på å videreføre konseptet og noe av sjarmen som gjorde Munkestuen så populær.

— Dette blir ingen ung og trendy restaurant. Ideen er å holde på gamle serveringstradisjoner. Menyen blir internasjonal, men med hovedvekt på lokale råvarer. Vi vil også legge vekt på å ha en spennende og interessante vinliste, opplyser Nygård, som selv er bergenser og husker Munkestuen fra restaurantens gullalder.

— Ambisjonen er å ha åpent på 17.mai, men jeg er slett ikke sikker på om vi klarer det, sier Nygård. Lokalene er nå under ombygging og modernisering.

29-åringen er utdannet innen hotellfag i Sveits, men har også vært borti kokkefaget. De siste seks årene har han oppholdt seg i utlandet, blant annet på Hilton i London. Han er alene om restaurantsatsingen på Nordnes, og bare humrer når vi spør om ikke dette er vel dristig.

— På en måte er det en fordel å komme inn på markedet når konjunkturene er lave. Kostnadene kan tilpasses til de dårlige tidene. Dessuten er vi et lite sted. Vi har bare plass til 25 gjester av gangen. Vi trenger ikke å appellere til alle, i motsetning til dem som skal ha 150 spisegjester for å få hjulene til å gå rundt, sier Nygård.

I utgangspunktet skal det bare være to ansatte, André Kvalheim Nygård selv og en kokk. I tillegg vurderer de å få med seg en kokkelærling og en servitørlærling.

— Og da er det vel ikke plass til stort flere, mener André Kvalheim Nygård.