• Jeg hadde aldri trodd det. Aldri, sier hun selv

Historien om Henriette Vasstrand som fikk benet knust av en 12 tonns buss i London er svært populær på bt.no i helgen. Søndag ettermiddag hadde 275.000 lest saken, som dermed kommer høyt opp på listen over de mest populære BT-artiklene gjennom tidene.

Selv er Vasstrand overveldet over responsen.

— Folk forteller at de har grått, og noen har ikke orket å lese alt. Det jeg ønsket med denne historien var å nå frem til de som selv er syk eller skadet. Mange som er i den situasjonen har tatt kontakt og sagt at de har fått nytt pågangsmot. Det synes jeg er fantastisk, sier Henriette Vasstrand.

Delt 728 ganger

Klokken 21 lørdag kveld var historien om hvordan den unge kvinnen kjempet seg tilbake til livet etter den alvorlige ulykken delt 728 ganger på Facebook. Hun unngikk så vidt å amputere foten.

Etter lang tid med umenneskelige smerter og opptrening klarte hun å oppfylle drømmen om å surfe igjen.

— Det jeg har fortalt går veldig dypt inn i et menneskes liv. Jeg tror at det er mange som sitter med hemmeligheter, erfaringer og opplevelser som de aldri snakker om. Kanskje kan noen kjenne seg igjen i det å måtte kjempe seg frem, sier hun.

Vil inspirere andre

Vasstrand ønsker å inspirere andre til å ikke gi opp selv om de møter motgang i livet.

— Jeg tror det handler om å stille de riktige spørsmålene og å komme på rett spor. Skal man komme seg etter sykdom og skader, nytter det ikke å vingle eller ta pauser. Fokuset må være på å bli frisk hele tiden. Det er det psykiske som er utfordringen. Alle vet at hodet styrer det meste, sier hun.

Lørdagen ble en uvirkelig dag for henne.

— Da jeg kom inn i BT for å fortelle om meg selv tenkte jeg kanskje at det kunne bli en liten spalte. Det handlet jo bare om min hverdag, men nå forstår jeg hva det faktisk kan bety for andre, sier Vasstrand.