Også denne gangen sto politiet på Gamle Nygaardsbro i retning mot sentrum.

217 kontrollert

217 syklister ble kontrollert, 27 av disse hadde ikke lys montert eller brukte ikke lys Disse fikk et forenklet forelegg på 700 kroner hver.

Prosentandelen som ikke brukte lys er således om lag 12 prosent.

— Oppløftende

I en pressemelding betegner politiet resultatet som oppløftende. I forrige uke brukte bare om lag halvparten av de syklistene de kontrollerte lys.

Politiet roser derfor syklistene som har tatt advarslene på alvor, men varsler flere kontroller fremover.

Syklister mot kjøreretningen

Sykkelaksjonen til politiet er tydeligvis interessant for folk i traffiken. Flere har kontaktet bt.no i dag, etter at vi publiserte saken.

Her er hva en av dem skriver i en mail:

"Det som politiet også bør ta tak i er syklister som sykler mot kjøreretningen fra byen til Danmarksplass. Dette er naturligvis livsfarlig

Senest i morges var det to som støtte sammen ved Gamle Nygårdsbro. Karen som kom feil vei ble slengt uti veien og en bil hadde problemer med å stoppe like foran.

Han fikk seg en ordentlig skyllebøtte av den andre syklisten som var involvert i krasjet."

Syklister i gangfeltet

En annen ringte om syklister som sykler over gangfelt.

Det har de ikke lov til, men mange gjør det likevel og blir eitrende forbannet om du sier noen ord til dem om det.

En tredje kar har følgende hjertesukk:

"Er det ikkje verd å stille spørsmål ved kvifor politiet i hovudsak stiller seg under gamle Nygårdsbro for å kontrollere syklistar?

Politiet har ein tendens til å stille seg på plassar der dei har tak over hovudet. Det gjer det veldig forutsigbart i høve til korleis syklistar planlegger sykkelrutene sine."

Har du synspunkt på syklister i trafikken? Delta i diskusjonen ved å klikke på lenken til høyre.

BEDRE LYS I DAG: Politiet startet i dag med å gi syklister forelegg for manglende lys på sykkelen. Dette bildet er fra aksjonen i forrige uke og da var politiet lite fornøyd med manglende lysbruk. ARKIVFOTO: ARNE NILSEN