— DET HAR VÆRT år fylt med glede med barna, sier pappa Paul.

Paul Magnus og Rosanna kommer løpende opp gjennom veien til huset. Søskenparet er nå syv og ti år, 2. og 5.-klassinger på Strand skole. Hjemme henger de sammen hele tiden. De har nok av plass å boltre seg på. Tomten er på fire mål.

Fra det restaurerte og romantiske huset kan man skimte sjøen. I bakhagen har pappa selv reist en liten fjøs. Der holder familiens to kjæledegger, geitene, til. Ute i hagen er det plass til å dyrke egne grønnsaker og frukttrær.


Venter du på å adoptere? Da ønsker bt.no å komme i kontakt med deg. Send oss en e-post eller ring 02211.

FORELDRENE var bevisste på at ungene skulle vokse opp på et trygt sted, med god plass, frisk luft, sunn og grønn mat, aktiviteter og ikke for mye tid inne foran dataen eller TV-en. Det er viktigere enn å ha kort vei til jobben for mamma Ingela (48) i Harmonien (spiller fløyte) og pappa Paul (50), lærer på Åsane videregående.

— Paul Magnus er blitt en veldig kvikk gutt. Han er full av energi. Det må han ha fra faren, jeg er også slik at jeg må ha noe å stelle med hele tiden, sier pappa med et smil.

Paul Magnus og Rosanna gir geitene mat og drikke og rydder bort bæsjen til dyrene. Etterpå svinger Paul Magnus øksen og kløyver ved, og i neste øyeblikk er søsknene på vei opp i toppen av et tre

PAUL MAGNUS er sterk og praktisk anlagt. Kanskje en kommende ingeniør, sier faren. Rosanna er også veldig aktiv. Et stort svømmetalent, har det vist seg. Hun svømmer tre-fire ganger i uken, i samme klubb som OL-sølvvinner Alexander Dale Oen kommer fra.

Mamma Ingela serverer grønnsaker og dipp og deilig honningkake.

— Paul Magnus er usedvanlig glad i ris. Han må ha fått rismelk da han var veldig liten. Han drikker det nå også. Begge elsket sterk mat fra første gang de fikk smake det, forteller mamma og pappa.

Rosanna tar seg en ny grønn oliven fra fatet på bordet.

I STUEN står 20 røde roser.

— Vi har vært gift i 20 år, forteller Paul.

De syv årene siden Paul Magnus kom, har gått fint og veldig fort. Men da Rosanna var fire år gammel, bare et halvår etter at Paul Magnus kom, mistet hun hørselen. Det var en medfødt skade. Men hun fikk operert inn et implantat som gjør at hun hører godt, og det fikk også fart på språkutviklingen. Både Rosanna og Paul Magnus er flinke i språk. Snakker både engelsk og norsk, østlandsk dialekt (som mor) og strilsk.

— Tiden da Rosanna mistet hørselen var nok den mest krevende vi har hatt, sier foreldrene.

Barna har fått oppleve mye. For to og et halvt år siden reiste hele familien til Canada for å bo der i ett år. Bilen ble solgt for å finansiere oppholdet, og huset leid ut. De bosatte seg utenfor Vancouver, nær pappa Pauls foreldre.

— Slik fikk ungene komme nærmere og bli skikkelig kjent med besteforeldrene sine, sier han.

Forrige vinter var familien også en måned i Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam. Ingela underviste og spilte i regi av et utvekslingsprosjekt av UD, Paul underviste i teknisk engelsk. Og ungene fikk utvikle seg innen svømming og prøve kampsport.

— Det var da vi oppdaget Rosannas svømmetalent, forteller pappa Paul.

FAMILIEN snakker en del om Korea. Og for ikke lenge siden hadde de besøk av den voksne sønnen til Rosannas fostermor. Han ble boende en måned hos dem.

— Han kom for å lære engelsk og hang med meg over alt, forteller Paul.

— Samtidig ønsket vel fostermoren gjennom ham å få et innblikk i hvordan det går med Rosanna. Hun var hennes første fosterbarn, påpeker Paul.

Rosanna har begynt å gjøre seg noen refleksjoner, men både hun og familien har et avslappet forhold til det at hun og broren er adoptert fra Korea. Adopsjon er like vanlig på Sotra og i Sund, som ellers i Norge.

— Paul Magnus har så vidt begynt å interessere seg for sin bakgrunn. Vi har lest litt i en bildefortelling om to jenter som er adoptert fra Korea, sier mamma Ingela.

— Paul Magnus blir nok svømmer, som storesøsteren. Og så har han veldig lyst til å spille fotball, sier foreldrene.

Når ungene blir litt større, planlegger familien en ferie i Sør-Korea.

Paul Magnus og Rosanna leker fint inne som ute.

— Sant dere er bestevenner, Rosanna?

— Ja, mamma.

PS: BT håper å kunne følge Paul Magnus og Rosanna videre oppveksten.

I DAG: Paul Magnus er bestevenn med storesøster Rosanna (10).
ENERGIBUNTER: Syv år er gått siden Paul Magnus ble hentet fra Seoul til Kleppe. Han og pappa Paul er begge fulle av energi.
LANDLIG: Pappa Paul og mamma Ingela ville at ungene skulle bo på landet og ha rikelig med boltreplass, som her i huset og på tomten på Kleppe i Sund.