Sunnhordaland avis melder onsdag at kvinnheringen nå risikerer flere års fengsel etter å ha levert den falske anmeldelsen til politiet.

Ifølge statsadvokat, Randi Lucie Gabrielsen, er strafferammen på slike saker opptil åtte år i fengsel. Gabrielsen er også aktor i saken mot 27-åringen.

Innesperret

Ifølge den tiltalte skal han i januar i fjor blitt utsatt for grov mishandling av tre navngitte personer. Mannen fortalte at han ble teipet fast til en stol og holdt innesperret i en leilighet i tre døgn. Anmeldelsen ble levert i januar i år.

Oppdiktet

Mannen skal angivelig ha blitt innesperret i leiligheten til en av de tre personene han har anmeldt for mishandlingen.

27-åringen har også forklart for politiet at han i denne perioden ble injesert med narkotisk stoff mot sin vilje. Påtalemakten mener nå at 27-åringen har diktet opp historien, og han står derfor selv som tiltalt.

Ifølge aktor i saken begrunnes disse mistankene om falsk forklaring med den påfølgende etterforskingen politiet startet, og det ble derfor tatt ut tiltale mot mannen.

Tiltalt for flere forhold

27-åringens forsvarer, advokat Kjell Steinsbø, sier til Sunnhordland at han ikke har hatt anledning til å snakke med klienten sin om saken ennå.

I tillegg til falsk anmeldelse, er 27-åringen tiltalt for flere andre forhold. Blant annet skal han truet en ansatt på Valen sykehus.