Den savnede er 27 år gamle Ørjan Brattebø. Brattebø er opprinnelig fra Høyanger kommune, men bodde i Vik i Sogn.

Fryktes omkommet

— Han er formelt savnet, men vi frykter at han er omkommet, sier lensmann Atle Førde i Høyanger og Balestrand.

Førde har vært pårørendekontakt opp mot savnedes familie, mens saken etterforskes av politiet i Sogndal.Brattebø skal ha falt over bord tirsdag kveld, under en fisketur sammen med en kamerat. Også kameraten bodde i Vik.

— Falt under redningsforsøk

Kameraten skal ha prøvd å redde 27-åringen, men har forklart politiet at han da skal ha falt baklengs og slått hodet i ripen. Samtidig skal han ha mistet mobiltelefonen, og etter det fått motorstopp.

Kameraten fikk varslet om forsvinningen først i 13-tiden onsdag, altså mer enn et halvt døgn etter at 27-åringen angivelig skal ha falt i sjøen.

Han er nå siktet for å ha kjørt båt i beruset tilstand. Kameraten satt torsdag i lange avhør, men ble løslatt - fortsatt siktet.

Resultatløse søk

27-åringen falt trolig over bord Arnafjord og Finnafjord. Det har vært gjennomført omfattende søk etter den savnede 27-åringen, med både båter og mannskaper på land.

— Det er søkt fra Vadheim i vest til Vangsnes, både grov- og finsøk. Vi har også sjekket sidearmer av fjorden, så det er et stort område som er gjennomsøkt, sier lensmann Førde.

Søket etter 27-åringen er nå avsluttet - uten resultat.

Beruset i avhør

Onsdag kveld valgte kameraten å avbryte det første avhøret.

— Avhøret ble ikke fullført fordi han var beruset, og fordi han ikke ønsket å forklare seg videre, sa fungerende lensmann i Sogndal, Åge Løseth, til bt.no torsdag.

Kameratens forsvarer, Jørgen Riple, sa til bt.no torsdag kveld at ingenting ved saken tilsier at det er snakk om noe annet enn en ulykke.

— Vi etterforsker videre. Jeg kan ikke utelukke at siktelsen blir utvidet, men på dette stadiet av etterforskningen kan vi ikke utelukke noe som helst. Foreløpig er kameraten siktet for ruskjøring, og bare det, sier fungerende lensmann i Sogndal, Åge Løseth.