11. desember i fjor, etter drøye tolv år som sjef, sa Kees Oscar Ekeli opp direktørjobben i Akvariet. Bakgrunnen var en betent og langvarig konflikt på arbeidsplassen.

I dag ble det kjent at han har fått ny jobb som direktør i Bjørneparken i Flå.

Arbeidet med å finne hans etterfølger er allerede godt i gang. Det får BT bekreftet av nestleder Rita Brokstad i Stiftelsen Akvariet i Bergen.

Søknadsfristen for stillingen gikk ut 12. februar. Totalt 17 menn og 9 kvinner har søkt jobben.

— Mange gode søkere

Intervjuene av aktuelle kandidater har såvidt begynt, får BT opplyst.

— Vi har fått mange gode søkere, og er godt i gang med prosessen. Vi har satt ned et utvalg som består av nestleder, altså meg, samt to styremedlemmer, pluss en innleid konsulent, sier Brokstad.

Etter intervjurundene skal arbeidsgruppen legge frem sin innstilling for styret.

I utgangspunktet har Ekeli oppsigelsesfrist frem til utgangen av juni, men den avtroppende direktøren har selv et ønske om å begynne i sin nye jobb allerede i mai.

- Når håper dere å ha en ny sjef på plass?

— Så fort som mulig, sier Brokstad.

Må finne ny økonomisjef

Akvariet må også lete etter ny økonomidirektør. Stillingen er i dag besatt av Ekelis kone, som av naturlige grunner også skifter jobb når familien flytter til Flå i Buskerud.

— Per nå løser vi det med innleid arbeidskraft. Vi skal få det på plass når vi har fått ny toppleder. Vedkommende skal være med på å utforme sin egen ledergruppe, sier Brokstad.