26-åringen ble klokken 12.45 torsdag fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett siktet for drap på Paal-Andre Hamre. Halvannen time senere ble han varetektsfengslet i fire uker.

Familien til offeret er lettet over fengslingen.

— Noen må stå til ansvar for det som har skjedd. Familien erglad for at 26-åringen nå er fengslet. Tross alt har de mistet en samboer, far,sønn og bror, sier Ole Petter Drevland.

Han er bistandsadvokat for familien og følger saken.

- Mer å tenke på

I rettslokalet var også familien til den siktede til stede.

— Jeg vil tro at deres tilstedeværelse gjør at han får enda mer å tenke på og får et sterkere inntrykk av hvordan dette oppleves utenfra, i steden for å bare sitte der med egne tanker i arresten, sier forsvarer Arild Dyngeland.

— Det går mer og mer opp for ham hvor alvorlig dette er. Han har en tøff dag i dag.

- Konflikt om klær

Den siktede mannen skal i avhør ha forklart at han kom til huset med en venninne og banket på vinduet for å få kontakt.

De trodde at det befant seg folk inne i leiligheten som hadde stjålet klær fra en av dem.

26-åringen skal også ha forklart at Paal-Andre Hamre kikket ut av vinduet med et våpen i hånden.

Da han kom ut, ble det et basketak. 26-åringen har i avhør forklart at Hamre gikk løs på ham og tok kvelertak på ham. Han skal ha opplyst at han ble skambanket og tatt kvelertak på. mannen skal også ha hatt et sår i pannen da han ble tatt av politiet.

Nødverge et tema

Deretter skal de ha gått bak huset, der en ny situasjon oppsto. Det endte med at Hamre ble knivstukket.

— Blir nødverge et tema i denne saken?

— Han har opplevd at han ikke hadde en annen mulighet enn dette, men han hadde ingen intensjon om at det skulle få dette utfallet, svarer 26-åringens forsvarer Arild Dyngeland.

Patroner i leiligheten

Etter det bt.no erfarer fant politiet en hagle på kjøkkenet med ammunisjon i. De skal også ha funnet flere patroner i leiligheten.

Aktor i saken er politiinspektør Svein Erik Krogvold. Han ønsker nå å få på det rene om det er grunnlag for anførsler om nødverge.

Dødelig skadet

Det var ved 06-tiden tirsdag morgen at politiet rykket ut til slossing i eller ved Nattlandsveien 3, på Landås i Bergen. Da politiet kom frem, ble det klart at en mann var alvorlig skadet.

Mannen ble fraktet til sykehus av politiet, men livet hans sto ikke til å redde. Ved 09-tiden tirsdag bekreftet politiet overfor bt.no at 28 år gamle Paal Andre Hamre, som ble knivstukket, var død.

En 26 år gammel mann ble etter noen timer siktet for knivdrap.

Både avdøde Hamre og siktede er menn fra Bergen, og kjente for politiet fra tidligere.

I RETTEN NÅ: Klokken 12.45 starter fengslingsmøtet etter drapssaken i Nattlandsveien. Drapssiktedes (26) forsvarer, Arild Dyngeland, er her på plass i rettslokalet.
LIV SOLLI OKKENHAUG