– Det var et helvete da det sto på. Man tror gjerne at man har gjort alt man kan for å hjelpe barna sine og at man aldri skal oppleve noe slikt, men så skjer det likevel, sier faren til en av jentene som var på rømmen i en uke.

Sammen med foreldrene til den andre jenten gikk han gatelangs i Bergen sentrum og lette etter de to jentene uten å ane hvor de var.

En 26 år gammel mann må i slutten av denne måneden møte i Bergen tingrett, tiltalt for å ha holdt de to jentene skjult for foreldrene, selv om han skal ha visst at de lette etter dem. Han er også tiltalt for å ha forgrepet seg på en av jentene.

Ble kjent på fest

Det hele startet på nyåret i fjor da de to jentene var invitert på en fest der de kom i kontakt med den 26 år gamle mannen.

Der skal han ha opprettet nær kontakt med en av jentene. Foreldrene hennes var ikke klar over kontakten og hadde flere ganger sagt til datteren at de ikke likte at hun var til stede på fester i det miljøet som hun hadde begynt å vanke i.

26-åringen er vel kjent av politiet og er nylig tiltalt for salg og bruk av stoffer som amfetamin og heroin.

Da jenten en lørdag ikke kom hjem til avtalt tid, ble de to meldt savnet hos politiet.

Foreldrene lette i Bergen sentrum, snakket med barnevernsvakten og vektere og hengte opp plakater og delte ut bilder av de to savnede.

Foreldrene fikk raskt mistanke til den tiltalte 26-åringen fordi venninner av de to jentene hadde sett dem sammen. Moren til en av jentene ringte til ham flere ganger, men han skal da bare ha uttrykt samme fortvilelse for at han heller ikke visste hvor de var og ikke hadde sett dem på lenge.

Jentene ringte selv

Foreldrene var også på flere av adressene som 26-åringen er registrert på, uten å finne verken ham eller jentene.

Da jentene til sist ble funnet, var det fordi de selv ringte politiet og ga beskjed om hvor de var. 26-åringen skal ha blitt oppsøkt av noen som jentene skal ha opplevd som truende. De fryktet det kunne være våpen inne i bildet og gikk ned i en kjeller og ringte politiet. Den adressen jentene til sist ble funnet på hos 26-åringen, hadde verken politiet eller foreldrene vært klar over.

Den ene faren BT har snakket med sier hans viktigste lærdom av rømningen er å følge mer med på hva barna gjør på.

– Det er spesielt viktig å følge med dersom datteren din plutselig skifter venner og får nye interesser, sier faren.

BT har prøvd å få tak i både 26-åringen og hans advokat uten å lykkes.