Med Herborg Kråkevik syngende i bakgrunnen fikk Einmo og kusinene Kathrine (16) og Helene Iversen (12) utdelt fakler. Dermed kunne de, sammen med over 26.000 andre bergensere, være med å lyse opp Lille Lungegårdsvann på Bergens 23 lysfest.

— Det er litt kaldt på føttene, men det varmer heldigvis med faklene. Det er utrolig fint her i år. Noe helt annet enn i fjor da det regnet og blåste, sa Einmo.

Storfamilien på plass

Ifølge mamma Beate Einmo har Joakim vært på hver eneste lysfest siden han ble født for 12 år siden. Tradisjonen tro gikk de også i år sammen med hele storfamilien. Besteforeldre, søsken, kusiner og fettere var representert.

— Det har blitt en tradisjon. Det får oss i julestemning, og etterpå skal vi hjem og drikke kakao, sa Beate Einmo.

Hva er høydepunktet?

— Fyrverkeriet! kom det enstemmig fra ungdommene.

Og høydepunktet kom like etter at Kråkevik, sammen med publikum, sang "Deilig er jorden".

Det begynte med en beskjeden lysfontene. Deretter eksploderte himmelen i farger. Grønt, blått, gull, sølv og rosa.

— Wow! Sinnsykt! Dette tar helt av! var kommentarene som kunne høres rundt vannet.

26 000 på festen

Ifølge Unni Engan, prosjektleder for lystfesten i BT, var tilbakemeldingene fra publikum overveldende.

— Folk takket de som sto og delte ut fakler for opplevelsen. Det var tydelig at folk var veldig fornøyde med festen, sier Engan.

Ifølge Engan var 26 000 mennesker til stede på festen. 80 jobbet på dugnad fra BT. Politi og brannvesen var også til uvurderlig hjelp.

— Lysfesten er Bergens største event, og sikkerheten står i høysetet. Vi kunne ikke klart oss uten hjelpen fra politiet og brannvesenet. De har vært utrolig fine å samarbeide med, sier Engan.

VAKKERT: Lysfesten er vakker.
André Granli
Fettrene og kusinene Katrine Iversen (16), Joakim Einmo (12) og Helene Iversen (12) går sammen på lysfesten hvert år. Fyrverkeriet var i år, som alle år, høydepunktet.
Odd Nerbø
lysfesten7.jpg
Odd Nerbø
lysfesten 6.jpg
Odd Nerbø
lysfest.jpg
Solrun Dregelid