Fire hus i Sverres gate brant i natt: Nummer 6, 8, 10 og 12.

Fortauet utenfor boligene er nå sperret av og flere biler er tauet bort. Takpanner har ramlet ned fra hustakene.

Politiet vet foreløpig ikke noe om brannårsaken, men vil starte etterforskning av brannårsaken i løpet av formiddagen.

Ingen personer er savnet eller skadet, men en person ble brakt til legevakten til kontroll. Han hadde fått noe røyk i seg, i forbindelse med at han prøvde å slokke brannen, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Brannen ble oppdaget av en politipatrulje, og varslet klokken 03.10. Den skal ha startet i bakgården til Sverres gate 8, 10 og 12. Klokken 05.02 meldte brannvesenet at brannen var under kontroll.

— Alt disponibelt mannskap har vært på stedet. Det vil si rundt 40 mann, opplyser vaktkommandør Magne Skodvin ved Bergen brannvesen til bt.no.

Torstein Alfheim som bor i Sverres gate 11 fulgte slokkingsarbeidet fra sin egen veranda. Han forteller at flere av husene som er omfattet av brannen, er ubebodde.

— De er nyrehabiliterte. Ingen har flyttet inn ennå, forteller Alfheim til bt.no.

Det er ikke lenge siden det var brann i et annet hus i nabolaget, men Torstein Alfheim er ikke engstelig for at også han skal bli rammet.

— Men jeg er glad for at vi har seriekoplede brannvarslere i huset. Det er greit å være ekstra obs på brannsikkerheten, sier han.

RUNE NIELSEN
RUNE NIELSEN
STORBRANN: Brannvesenet meldte om storbrann i Sverres gate i Bergen i natt.
RUNE NIELSEN