Søkene er nå avsluttet, og politiet antar søndag at den savnede 25-åringen fra Meland er død.

— Nye søk er ikke aktuelt før over helgen. Da vil vi ta stilling til om det skal søkes med ROV (fjernstyrt, ubemannet undervannsbåt). Videre søk blir etter en antatt omkommet person, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Kameratene lette

Hendelsen fant sted ved Salhus kai lørdag kveld.

— Mannen ble meldt savnet ved 21.30-tiden. Han var da sammen med kamerater, som så at han gikk i vannet, sier operasjonsleder Hilland.

Siden har ingen sett vedkommende.

— Det var en vennegjeng som var samlet. Etter at 25-åringen forsvant, kastet først en kamerat seg uti for å lete etter ham. Deretter én til. Begge måtte gi seg uten resultat, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn.

Dypt Vitner forteller til bt.no at kameratflokken har oppholdt seg ved Salhus kai en god stund. Dykkere fra Bergen brannvesen søkte etter mannen lørdag kveld. Søket ble avsluttet ved 23.15-tiden lørdag.

— Dykkerne har tatt seg ned til en hylle på 30 meters dyp, og søkt 50 meter i begge retninger. Utfor hyllen er det 100 meter ned til bunnen, sier Nordfonn.

Overflatesøk fortsatte utover natten.

Samtidig pågikk det en annen redningsoperasjon i Arna lørdag kveld, der en ung gutt har havnet under vannet i ti minutter. Tilstanden hans er alvorlig og ustabil.

Mange drukningsulykker

Alvorlige drukningsulykker preget også nyhetene fra andre kanter av landet lørdag:

— Gjenopplivningsforsøk var forgjeves. Gutten ble erklært død av ambulansepersonell på stedet klokken 21.55, opplyser operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt.

Så langt i år har 36 personer mistet livet i drukningsulykker i Norge. Det er syv flere enn på samme tidspunkt i fjor, viser tall fra Norsk Folkehjelp.

I fjor døde 86 personer i drukningsulykker i Norge. Av disse var tre barn i alderen 0–14 år. Hele 54 av de forulykkede personene var menn i alderen 26 år og oppover.

FOTO: Leserbilde.
LESERBILDE
Helge Sunde
Helge Sunde
LESERBILDE (mms)
DAG ARNE NIELSEN (mms)