Siktelsen lyder på forsettlig drap. Politiet vil foreløpig ikke si noe et mulig motiv, men 25-åringen har i lengre tid bodd på samme adresse som den drepte.

I formiddag ble han varetektsfengslet i fire uker av Bergen tingrett, hvorav to er med brev— og besøkskontroll. Kjennelsen er ennå ikke klar, men 25-åringen har samtykket i fengsling.

Den drapssiktede mannen kom til fengslingsmøtet med jakken over hodet, og nektet å forklare seg så lenge pressen var tilstede i rettssalen.

Årsaken skal ha vært at han ikke maktet påkjenningen ved å forklare seg for en fullsatt rett. Mannen har den siste måneden vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

— Bakgrunnen for at han blir fremstilt nå, er at han er skrevet ut fra institusjonen han var lagt inn på, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Politiet har svært gode bevis å slå i bordet med. Utskrift av trafikken på siktedes mobiltelefon viser at han befant seg på Toppe fra torsdag kveld og frem til tidlig fredag morgen.

I tillegg har politiet funnet fotavtrykk i blodet i leiligheten. Avtrykkene tilhører et par jaktstøvler. Ved ransaking i 25-åringens hjem, fant politiet et par støvler med tilsvarende mønster.

Kripos er ennå ikke ferdig med å undersøke støvlene, men slår fast at likheten er så stor at det er grunnlag for videre undersøkelser.