En Facebookgruppe inviterer til masse-planking på Torgallmenningen neste tirsdag. Skjønner du ingenting? Les videre!

Planking er et fenomen som har bredt seg ut over verden gjennom Facebook. Personer legger seg ned på uvanlige, farlige eller kule steder. Bilder blir tatt og lagt ut på Facebook. Det finnes for eksempel en egen gruppe for plankere i Bergen.

Ingen forberedelse

Nå tas den populære og oftest harmløse aktiviteten et steg videre. På tirsdag klokken fem inviteres vi alle til å ligge på Torgallmenningen. Det gjelder å ligge strak på magen med armene tett inn til siden. (Se bildeserie.)

Så langt har 2472 sagt at de vil delta. Nei, vent. Nå er det blitt 2478.

Riktignok har 1557 sagt at de ikke kommer til å være med. 5118 har ennå ikke svart, men har god tid før tirsdag. Aktiviteten fordrer ingen store forberedelser.

— Er ikke i Bergen da, men skal planke masse i Hellas, svarer én til invitasjonen.

— Herreguuud, svarer en annen.

Plan B i tilfelle regn

Skal du være med, må du klare å planke helt selv. Ingen går rundt og sier hva du skal gjøre.

«Du er i byen ca. der med Torgallmenningen, og du bare legger deg ned og Planker hvor enn du står,» står det på Facebooksiden.

Etter fem til ti minutter kan du reise deg opp og du er ferdig. Men klokken kvart over fem er det på'an igjen, skrives det. Da skal man være med og lage en pyramide av planker. bt.no's redaksjon er usikre på hva pyramideplanking betyr. Hele internettet er stille rundt dette fenomenet. Men på tirsdag vil vi få vite.

Personene bak plankestuntet har ikke vært tilgjengelige for kommentarer. Nå er det forresten 2508 påmeldte.

Om været skulle gjøre allmenningen våt å ligge på, er det klekket ut en alternativ plan B: «Vi planker hele forb... Galleriet.»

PS! Allmenningen blir trolig søkkvåt på tirsdag.

Legger du deg ned på Torgallmenningen på tirsdag? Fortell gjerne hvorfor.