Kontrollen startet like over klokken 08.00 og pågikk til klokken 13.00. 24 personer kjørte for fort og fikk forelegg. En 39 år gammel mann mistet sertifikatet, etter å ha blitt målt til 80 kilometer i 50-sonen.

Varsler kontroller

— Dette er nedslående. Jeg synes 24 forelegg er altfor mye. Folk må huske at i dag er det mange små barn som går til skolen for første gang. Da må voksne bak rattet vise hensyn, sier Ole Jakob Malmo, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Også i Bergen har politiet vært ute i forbindelse med første skoledag, men her har det ikke vært like svart.

— Vi kommer til å ha regelmessige fartskontroller de nærmeste ukene ved skolene, sier Jens Kleppe, seksjonsleder ved trafikkavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

Han synes resultatet fra kontrollen ved Tellnes er dårlig nytt.

— 24 forelegg er ille, sier han.

Tilpass farten

Kleppe ber bilistene ta ekstra hensyn i ukene fremover og minner om at det er mange nye barn som begynner på skolen. Dermed ferdes de på strekninger de kanskje ikke er vant med å gå på.

— Vi ser at en del foreldre kjører barna til skolen. Det hadde vært fint hvis de ikke kjørte helt inntil skolene. Dessuten må bilistene tilpasse farten etter forholdene. Er det barn på veien, må farten ned, påpeker Kleppe.