— Jeg har prøvd handsfree, og holdt på å kjøre av veien. Det gjør jeg aldri igjen, sier en noe hissig Arild Øvrebø etter at politiet vinket han inn på parkeringsplassen.

Mobilsamtalen kostet yrkessjåføren 1.300 kroner.

— For meg er det ikke noe problem å holde telefonen i hånden mens jeg kjører. Jeg har ikke to hender på rattet uansett. Men jeg har jo sett folk som kjører på rødt lys fordi de er opptatt med telefonen, sier Øvrebø.

Han har også prøvd en integrert håndfriløsning i bilen med mikrofon og høyttaler, men hadde da problemer med lydkvaliteten. Nå vil han se seg om etter en bedre utgave.

- Vi har tatt mange

— Jeg har sett mange som har snakket i mobiltelefon mens de kjørte i dag. Vi har tatt så mange av dem som vi hadde tid til. Har vi stoppet mange, får vi disse unna før vi stopper nye, sier politibetjent Are Sangolt.

I nærmere to timer gjemte han seg bak et hjørne ved Klostergarasjen og fersket intetanende bilister fordypet i telefonsamtaler.

— 22 er mye på så kort tid. Vi ser at mobilbruk er et økende problem, og vil ha flere slike kont-roller fremover. Folk må heller kjøre inn til siden og ringe opp igjen, oppfordrer Sangolt.

RUNE STØLÅS
ØKENDE PROBLEM: - For å si det rett ut, flere og flere driter i forbudet, sier Sangolt etter å ha bøtelagt 22 bilister.
RUNE STØLÅS