— Vi mener denne saken bekrefter vår mistanke om at det er blitt bedrevet omfattende narkotikaomsetning med utgangspunkt i klubben, sier politiførstebetjent Reidar Borlaug ved narkotikaseksjonen i Hordaland politidistrikt. Politiet er nå inne i sluttfasen av den svært omfattende etterforskningen.

HA-topp siktet

BT kan i dag fortelle at hele 21 personer har status som siktet i saken. Flere av dem er medlemmer i andre motorsykkelklubber andre steder i landet.

Politiet mener båndene mellom klubben er tette.

Felles for dem er at de sympatiserer med Hells Angels.

I forrige måned pågrep politiet tre personer på Østlandet. Blant disse er et sentralt medlem av Hells Angels.

Ni personer som sitter i varetekt vil nå bli løslatt. Dette fordi ulike rettsinstanser har funnet at faren for at bevis forspilles ikke lenger er til stede.

— Siktelsen er likevel opprettholdt mot samtlige, sier Borlaug.

De ni er siktet for befatning eller medvirkning til oppbevaring av de 30 kiloene med hasj.

En person vil bli værende i varetekt. Det er en 39 år gammel bergenser. Politiet mener han er en lederskikkelse i motorsykkelklubben på Nesttun, og at det var han som dro i trådene da partiet på 30 kilo hasj ble fraktet til Bergen.

39-åringen har så langt ikke ønsket å forklare seg for politiet.

11 personer er siktet for å ha bidratt med penger til innkjøp av hasjpartiet.

Rettssak til høsten

Politiet har brukt enorme ressurser på å etterforske saken. Nå regner man snart med å sette sluttstrekk.

— Vi håper at saken skal kunne sendes over til statsadvokaten i løpet av mai måned, og at vi kan få den for retten i august eller september, sier Borlaug.

Bjørn Meltzer, som forsvarer en av de siktede bergenserne, og som fungerer som klubbens advokat, mener politiets påstander mot Union MC er urimelige.

— Dette er påstander som må stå for politiets regning. Så får vi se i en fremtidig rettssak om de kan føre bevis for de alvorlige beskyldningene som fremsettes i avisen, sier Meltzer.