Om kvelden 14. juli i fjor, var fem kamerater på vei til en fest. I en sving på Eide i Gloppen mistet sjåføren (21) kontrollen over bilen og frontkolliderte med en bobil i motgående kjørefelt.

Flere av passasjerene i ulykkesbilen ble skadet, det samme ble flere personer i bilen den traff. Hardest rammet ble en mann som ble lam fra livet og ned. Det er usikkert om han noen gang kan gå igjen.

I Fjordane tingrett var den 21 år gamle sjåføren tiltalt for å ikke ha vist nok aktsomhet. Han hadde ikke kjørt med promille, og retten slo fast at han kjørte under fartsgrensen.

Likevel mener retten at mannen burde vist ennå større aktsomhet, spesielt fordi svingen var merket med et fareskilt. Det var også ulike dekk på forhjulene og bakhjulene 21-åringen kjørte, noe som burde tilsi enda større aktsomhet.

Ifølge Fjordane tingrett skyldes ikke ulykken grisekjøring eller hensynsløs kjøring. 21-åringen ble derfor dømt til betinget fengsel i 18 dager, og en bot på 10.000 kroner. I tillegg mister han førerkortet i ett år og må ta førerprøven på nytt.