— Ja, nyttårskvelden kommer en dag for seint i år. Nå blir det fint vær i ett døgn fremover. En god del sol i Hordaland i dag. Klart og fint i natt, i alle fall i ikke så mange skyer. Temperaturer under null i hele fylket, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til bt.no.

Regn, snø og regn

- Det var nyttårskvelden vi lurte mest på. Når store og små nyttårsbukker skal takke julen ut og feste året inn. Hvordan blir det da?

— Kort sagt blir været på Vestlandet verst på den tiden når en skal skyte opp raketter. Så det var litt dumt, medgir meteorologen.

— Et nytt lavtrykk/storm kommer inn fra vest. Nedbøren kommer som regn på kysten. I indre strøk kommer nedbøren som snø, men utpå kvelden en gang vil den også der gå over til regn.

Kuling og storm

— Og vinden?

— Det blir opp til sterk kuling langs kysten. Vi kan også lukte på liten storm seint på ettermiddagen/kvelden, sier meteorologen.

— Første nyttårsdag blir ikke så gale, men det blir en del vær da også. Trøsten får være at de nord for Stad får fint vær på nyttårskvelden, sier Fagerlid.

Som om det er noen trøst.

Her kan du sjekke været der du skal være og der du helst ville vært.

SURT: Regn og vind på nyttårsaften i Bergen, melder Yr.no.