Han lover nå 20.000 kroner i dusør for oppklaring av brekket. Han er opprørt over den utryggheten tyvene har skapt hos datteren.

— Tyvene har trykket på noen knapper hos meg, og jeg er rasende forbanna. Det kommer over en grense når noe sånt går ut over barna dine. Jeg driter i pengene. De er vekke og jeg ser dem ikke igjen, sier Monsen.

Knuste rute

Det var i 10-tiden søndag Monsen og familien kom hjem til eneboligen i Godvik. Tyvene hadde tatt seg inn ved å knuse hull i et vindu i terrassedøren. Døren går ut mot hagen bak huset.

«Kommer tyvene igjen?», spør hun

Frode Monsen om datterens reaksjon

— Jeg var fem minutter inne i huset før jeg skjønte at det hadde vært innbrudd i det hele tatt. Det var nesten ikke spor etter dem, og «opplagte» ting som flatskjermer, tv og PC-er sto igjen, sier huseieren.

- Litt uvirkelig

Etter en stund så de glasset som lå og fløt på gulvet ved terrassedøren. Så ble det klart for dem at en cirka 100 kilo tung safe som sto på soverommet var borte. Der hadde Monsen nærmere 60.000 kroner i kontanter, både norske kroner og euro. I tillegg blant annet et gullarmbånd på over 40 gram.

— Også ultralydbildene av de to jentene våre lå i safen. Og alle passene. Det er fortsatt litt sånn uvirkelig at det har skjedd, sier Monsen.

«Rasende forbanna»

Mandag gikk politiet ut og etterlyste vitner til innbruddet. Men det familiefaren er mest opptatt av - og forbanna over - er eldstedatterens reaksjon på innbruddet.

INGEN SÅ: Terrassedøren ligger uten innsyn.
BJØRN ERIK LARSEN

— Hun tør ikke være alene og vil sove med oss. «Kommer tyvene igjen?», spør hun. Minstejenten på 9 år kom ikke hjem før om kvelden, da hadde vi fått ryddet opp. Så hun tar det heldigvis langt bedre.

Facebook og SMS

Midt oppi alt styret med å ordne opp etter innbruddet - med utskifting av låser, kontakt med bank, tyverimeldinger og så videre - har Monsen derfor gått til det skrittet å utlove privat dusør for oppklaring av innbruddet.

Via Facebook og SMS-er til venner og bekjente lover han 20.000 kroner i belønning.

— Jeg trodde vi var trygge her, i enden av en blindvei og med et hus som langt fra er prangende. Men nå blir det full pakke med alarm og kameraovervåking. Ingen skal ta seg usett inn i dette huset lenger, sier Monsen.

Rundspørring

Politiet hadde mandag en rundspørring i området.

— Vi fikk ikke noe konkret, men fikk tips om en hvit varebil som var i området i løpet av helgen. Den sjekker vi ut, sier overbetjent Lars Morten Lothe ved politiet i Bergen vest.

HULL: Tyvene tok seg inn ved å knuse vinduet i terrassedøren.
BJØRN ERIK LARSEN