— Vi er på veiene for å forebygge at ulykker skjer og skape trygghet for skolebarna, sier politiavdelingssjef Arvid Ask i Hordaland Politidistrikt til Bergens Tidende.

På netthinnen ser han fortsatt for seg en gutt med ransel ligge påkjørt i Fjøsangerveien. Det er slike ulykker som ikke skal skje. Heldigvis skjer det få ulykker på skolevei i Hordaland.

I år har politiet satt ut en pappfigur av politibetjent Preben Wallestad på viktige veier i Bergen. Men det er politi i levende live du vil oppleve mest av på skoleveiene. En rekke fartskontroller er planlagt de kommende dager. 6-åringene vimser lett. Derfor er det ekstra viktig at bilistene kjører mer varsomt nå.

«Aktiv skolevei» kaller Bergen kommune, Trygg Trafikk og politiet sin kampanje ved skolestart. Den er aktiv fordi de vil at barna primært skal gå til skolen, ikke bli kjørt. Og barna skal kunne ferdes trygt til og fra skolen.

— Vi vil alle minne de voksne om å ta hensyn til barna i trafikken, sier kommunalråd Nils Arild Johnsen.

Før skolestart er gang- og sykkelvei i Godviksvingene ført frem til Alvøyvegen. Fridalsveien er sikret, Tertnes skole har fått bedre avstigning og opphøyet gangfelt i Tertnesveien. Ekravegen i Arna har fått et lenge savnet gangfelt og Holen skole har fått bedre atkomst.

— Noen bilister kjører på rødt lys. Vi må derfor lære barna å forsikre seg om at bilene stopper, opplyser rektor Vibeke Sundsbak.

POLITIET SER DEG: Pappfiguren av politibetjent Preben Wallestad vil ses på veiene i Bergen i dagene fremover. Bak Frida Berntsen og Christine Lundberg Larsen, begge åtte år.
FOTO: RUNE SÆVIG