HENNING A. HELLEBUST henning.hellebust@bt.no

Privat marina utenfor kjøkkenvinduet, 143,5 kvadratmeter og takterrasse, utsikt mot Nordnes og Askøybrua, kveldssol. Pris: 4,5 millioner kroner. Leilighetene på Jægers Brygge i Breiviken ved Handelshøyskolen har plutselig begynt å selge, etter en uvanlig treg start.

— Første halvår solgte vi bare fem leiligheter. Vi la faktisk salget på is i høst for å vente på byggestart slik at potensielle kjøpere fikk noe å se på, sier mekler Tor Arne Fostervold hos Eiendomsmegler 1.

Omsetning på 200 millioner I alt skal 34 av 72 leiligheter stå ferdig til innflytting i november og desember. Størrelsen varierer fra 63 til 143,5 kvadratmeter. Den billigste er solgt for 1,3 millioner kroner, mens den dyreste gikk for 4,5 millioner kroner.

Kvadratmeterprisen varierer fra 18.000 kroner til 31.500 kroner. De som vil, kan kjøpe sin egen båtplass i marinaen som er planlagt ved bryggekanten. Den totale omsetningsverdien vil ligge på ca 200 millioner kroner.

— Det er nærliggende å tro at det er for mange leiligheter av dette slaget i Bergen nå, men i de siste ukene har vi solgt utrolig bra, sier Fostervold.

Salget fremover kan avgjøre når Oslo-firmaet Linstow Eiendom vil starte byggingen av de siste 38 leilighetene. Hvis den gode tendensen holder seg, kan starten skje i mai, uten for høy risiko.

Unge kjøpere Kjøperne er ennå anonyme, men er i alderen 19 til 75 år. Mange kommer fra lønnsadelen, to av kjøperne er barnefamilier, noen er unge par og "vanlige" folk som har betalt ned eneboligene de bygget på 80-tallet.

— Gjennomsnittsalderen er lavere enn jeg hadde regnet med. Det ser ut som det er god økonomi blant folk for tiden, sier Fostervold.