Bilen han satt i, havnet i grøften på Loneflaten i februar i fjor. Sammen med tre kamerater var han på vei hjem fra fest.

En time etter uhellet hadde 20-åringen 1,96 i promille.

— Kjørte ikke bilen

Han og kameratene har nektet for at han noen gang satt bak rattet i bilen. Retten finner det heller ikke bevist at 20-åringen kjørte bilen før utforkjøringen.

Men Nordhordland tingrett mener det er bevist at 20-åringen satte seg bak rattet etter uhellet og prøvde å få bilen opp av grøften.

20-åringen har hevdet at han bare krøp over førersetet for å komme seg ut. Men øyenvitner sier de har sett ham prøve å få bilen opp av grøften, og bilnøklene lå i lommen hans.

1,5 ganger månedslønn

Han kom uansett ikke langt. Vitner har anslått at bilen beveget seg 20 centimeter, før den gled tilbake.

Men det er nok til at handlingen var straffbar. Vanlig størrelse på bot ved promillekjøring er 1,5 ganger brutto månedslønn. Retten har gitt 20-åringen en bot på 37.500 kroner for kjøreforsøket.

Fordi kjøringen ikke var til skade for noen, siden han ikke kom av flekken, slipper han å sone. Han har fått en betinget fengselsdom på 18 dager.

Førerkortet blir også inndratt i ett og et halvt år.

Bt.no har vært i kontakt med den domfelte mannen, men han hadde ikke anledning til å kommentere saken på det tidspunktet.