Dykkere søkte i sjøen og politifolk trålet gjennom byen etter henne. Hele tiden var hovedpersonen selv hjemme hos en bekjent på Nordnes.

— Politiet har nå kontakt med henne, opplyser operasjonsleder Erik Hole.

En storstilt leteaksjon ble satt i verk da venner av kvinnen meldte henne savnet ved 03-tiden natt til søndag. Politiet begynte å lete gjennom gater og smau i Nordnes bydel.

Dykkere fra Bergen Brannvesen søkte i mange timer langs kaiene for å finne ut om kvinnen kunne være falt i vannet. Politiet søkte langs Tollbodkaien, Holbergskaien og Strandkaien.

Vennene som meldte henne savnet, hadde sist kontakt med henne ved 02-tiden. Hun var da i området Nordnes, muligens Strandgaten.

Søkte langs kaiene

Ifølge brigadeleder i Bergen Brannvesen, Kenneth Baustad, søkte de etter 20-åringen til fots og til vanns med fire dykkere og syv personer fra hovedstasjonen.

— Vi leter etter kvinnen både fra sjøsiden med båt og langs kaiene med dykkere. Vi undersøker både på Nordnes, inn mot Torget og langs Bryggesiden, sa Baustad.

Brigadeleder Baustad (f.v.) og innsatsleder Norheim

Dykkerne lyste med lommelykter langs kaiene etter den savnede.

— Vi leter etter jenten flere steder og gjør alt vi kan for å finne henne, sa innsatsleder Bård Tore Norheim til bt.no.

Også signaler fra kvinnens mobiltelefon ble undersøkt.

— Det siste sporet fra mobiltelefonen er fra basestasjoner i Nordnes-området, men vi kan ikke være sikre på at kvinnen og mobiltelefonen fortsatt er sammen. Hun kan ha mistet den. Vi leter både langs kaiene og på andre steder der hun kan være, sa Norheim.

Utvidet leteaksjonen

Da letingen på Nordnes var resultatløs, ble søket utvidet. Politiet undersøkte hele havnebassenget i Bergen sentrum, også langs Bryggen, Vågen og Skolten.

Alle aktuelle hoteller og transportmidler i byen ble varslet om leteaksjonen.

— Hun er ikke fra Bergen og er ikke godt kjent i byen. Vi utelukker derfor ingen områder av sentrum. Loggen fra mobiltelefonen viser at telefonen fortsatt er i Nordnes-området, opplyste innsatsleder.

Politiet trappet opp leteaksjonen søndag morgen.

— Vi leter fortsatt hovedsakelig i Nordnes-området, men har utvidet søket til store deler av sentrum. Vi jobber på et bredt felt, sa Hole.

Enorme ressurser gikk med i søket etter kvinnen, som altså hele tiden satt i sikkerhet i en leilighet på Nordnes. Slik kan det gå hvis en forlater vennene sine midt på natten uten å si noe om hvor en skal...