Politiet frigjorde i 17.30-tiden torsdag navnet på mannen som omkom i en trafikkulykke i Voss kommune torsdag morgen.

— Den omkomne er Rune Straume Samuelsen (20) fra Stamnes i Vaksdal kommune. De pårørende er nå varslet, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt.

Mann (52) alvorlig skadd

Det var til sammen fire personer i de to personbilene da de frontkolliderte. De tre øvrige, en mann i 50-årene, en kvinne i 40-årene og en tenåringsgutt, ble fraktet til Voss sjukehus.

Kvinnen og den 15 år gamle gutten er torsdag kveld fremdeles på Voss sykehus med lettere skader.

Den 52 år gamle mannen er fraktet videre til Haukeland med alvorlige skader, ifølge Helse Bergen.

Fastklemt

Meldingen om ulykken, som skjedde mellom Bolstad og Jørnevik i Voss kommune, kom litt etter klokken 08.05 torsdag morgen.

Den omkomne mannen var alene i sin bil. Han satt fastklemt etter ulykken.

— Omtrent en time etter at ulykken ble meldt, fikk vi beskjed om at han dessverre var omkommet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Alle nødetatene rykket ut til stedet, inkludert en luftambulanse. Brannvesenet rykket ut med mannskaper Voss, Evanger og Dale.

Dirigerer trafikk

Veien forbi ulykkesstedet var stengt i en kort periode, men ble siden åpnet i ett felt. Politiet drev manuell dirigering av trafikken.

Litt etter klokken 12 var begge bilene fjernet og veien ble åpnet, etter at krimteknikere og vegvesenets ulykkeskommisjon hadde avsluttet sitt arbeid på stedet.

Ulykkesstrekning

Ulykken er den første dødsulykken på E16 mellom Bergen og Voss i 2014. Siden 2008 har nå 22 personer omkommet i ulykker på denne strekningen.

Tall fra høsten 2013 viste at det i tillegg var meldt om 39 alvorlig skadde og 196 lettere skadde personer. Siden den gang har det vært en rekke ulykker. Senest i februar ble fem kvinner alvorlig skadet i en frontkollisjon ved Stanghelle.

Halvparten av ulykkene som var registrert frem til september 2013 har skjedd i Voss kommune, ca. en tredel i Bergen og resten i Vaksdal.

FULL UTRYKNING: Alle nødetatene rykket ut til ulykkesstedet mellom Bolstad og Jørnevik.
ARNE O. HOFSETH