Nå er en mann i 30-årene dømt til 90 timer samfunnsstraff for brudd på narkotikalovgivningen, samt å ha kjørt i fylla.

33 sting i bakhodet

I fjor sommer kjørte han utfor veien på E 16 i Vaksdal. Han hadde drukket alkohol. Han havnet på taket i en elv, og bilen ble totalvrak. Mannen ble hardt skadet, fikk et stort kutt i

nakken og måtte sy, blant annet 33 sting i bakhodet. Han fikk videre hull i kinnet og var veldig forslått, ifølge en fersk dom i Nordhordland tingrett.

— Bilen kjørte i full fart foran oss i krysset til avkjørselen til Modalen, men klarte ikke svingen, og kjørte rett i vannet, sa et vitne til BT etter ulykken.

Mannen ble også dømt for å ha dyrket og oppbevart marihuana, samt innførsel av planter som inneholdt narkotiske stoff.

Har slitt tungt

I retten tilsto han lovbruddene og fortalte om sin livssituasjon. Han har slitt med smerter, depresjon og angst. Det har vært viktig for ham å slappe av om kvelden, slik at han får sove litt. Han har ikke ønsket å bruke narkotiske tabletter som lege har utskrevet, fordi han føler han blir uberegnelig av disse. Han er ikke mistenkt for å ha solgt narkotika eller å ha hatt kontakt med kriminelle.

Politiet la ned påstand om fengsel i 90 dager, og mannen sa at «det blir nesten ferie å sitte i fengsel slik livet hans er nå.» Etter ulykken har han slitt mye med skyldfølelse. Han sliter også med svimmelhet og hukommelsestap, er deprimert og isolerer seg.

Mannen sa han var innstilt på å ta sin straff og komme videre i livet. Promillekjøringen tilsier at det i utgangspunktet skal reageres med ubetinget fengsel, men retten valgte å ilegge mannen 90 timer samfunnsstraff ut fra mannens livssituasjon. Han mister sertifikatet i to og et halvt år og må betale en bot på 5000 kroner.