Det er en veldig stor stein i hagen, og den har ødelagt sandkassen min.

En gigantstein på rundt ti tonn landet bare få meter fra familiens hus i natt.

Kai Are Løvdahl var hjemme med to barn da raset gikk. Den yngste på fire år, Alexandra, sov gjennom raset.

— Det er en veldig stor stein i hagen, og den har ødelagt sandkassen min. Jeg ønsker meg ny sandkasse, sier fireåringen.

Kan flytte hjem lørdag

Kommunen har i ettermiddag hatt et informasjonsmøte med de evakuerte. Åtte husstander er blitt evakuert, og arbeidet med å få på plass en midlertidig sikring av området er i gang.

— Geologens vurdering er at de evakuerte kan flytte inn i husene sine lørdag før det blir mørkt, sier ordfører Arild Ingar Lægreid i en pressemelding.

Totalt har 19 personer måttet flytte fra hjemmene sine, de fleste får losji hos slekt og venner. På sikt skal kommunen etablere en permanent rassikring i området, heter det i pressemeldingen.

Turistattraksjon

Storesøsteren Amalie (12) lå og sov på rommet sitt rett over terrassen da raset gikk.

— Jeg hørte et kjempe smell, så kom pappa inn og fortalte at det var en stor stein i hagen vår. Jeg gikk inn til lillesøsteren min, og mens vi satt der begynte jeg å skjelve, sier Amalie.

Etter at raset gikk, strømmet folk til familiens hus i Kringlevegen.

— Vi følte oss litt som en turistattraksjon i natt, sier 12-åringen. - Alle tok bilder av steinen og terrassen vår, fortsetter hun.

— Nå er jeg bare glad for at steinen ikke kom inn i huset vårt, sier hun.

- Heldige

Pappa Kai Are priser seg lykkelig over at alt gikk bra med familien.

— Jeg hørte plutselig skuddaktige lyder. Så kom steinen, og hele huset ristet. Utenfor var det masse røyk. Da jeg så ut vinduet, så jeg at steinen hadde knust verandaen vår, sier han.

— Hvis steinen hadde landet fire meter nærmere huset vårt, ville den tatt stuen vår i første etasje. Trolig ville soverommene våre i andre etasje også blitt rammet. Vi var veldig heldige, sier han.

Familien er innlosjert hos slektninger i nærheten, etter at de måtte evakuere huset sitt i natt.

— Vi vet ikke hva som skjer ennå. Jeg har hørt rykter om at det skal være et krisemøte i løpet av dagen. Jeg er også spent på hva geologene finner ut. Håper han sier det er ok, slik at vi kan fortsette å bo i huset. Det går ikke an å bo slik, hvis liv kan gå tapt, sier Løvdahl.