19-åringen som falt i sjøen utenfor Odda natt til 17. mai, er trolig omkommet.

— Det er klart håpet svinner. Det er ingen utvikling i positiv retning, sier Odda-lensmann Øyvind Rosseland.

Letemannskapene avsluttet sine søk klokken 18 torsdag kveld. Fredag vil politiet vurdere å be om bistand fra Sjøforsvaret.

— Vi vil trolig trenge utstyr til å søke under vann, sier Rosseland.

Klokken 03.24 natt til 17. mai kom meldingen om at 19-åringen hadde falt i sjøen mellom Eitrheimsneset og Lindenes i Sørfjorden. Han var sammen med tre andre i en trebåt på mellom 18 og 20 fot, flere hundre meter fra land.

Trykket 17. mai-stemning

Alle nødetatene, Røde Kors og flere titalls frivillige fra Odda rykket umiddelbart ut for å lete etter mannen. Lensmann Rosseland berømmer sine sambygdinger for hvor raskt de fikk stablet en stor leteaksjon på bena.

— Når folk hopper ut av sengen midt på natten, starter båten og tar med konen og venner ut for å lete, så står det respekt av det, sier han.

Sammen med 19-åringen, var det to gutter på henholdsvis 17 og 16 år og en jente på 15 år om bord i båten. Den savnede 19-åringen er fra Ullensvang herad. De tre andre som var i båten er fra Odda. Ulykken satte i går sitt preg på feiringen av nasjonaldagen i det vesle lokalsamfunnet.

— Dette preger oss selvfølgelig. Alle 17. mai-arrangementene gikk som normalt, men har vært en trykket stemning, sier Odda-ordfører Jon Oppdal.

Starter etterforskning

Også ordføreren berømmer lokalbefolkningen for innsatsen natt til i går.

— Leteaksjonen fikk raskt veldig stor oppslutning. Det er godt å se at alle stiller opp, sier Oppdal.

Båten med de fire ungdommene skal ha kjørt rundt i havnebassenget i Odda.

Politiet har ennå ikke fått klarhet i det nøyaktige hendelsesforløpet eller om det har skjedd noe straffbart.

— De tre overlevende ungdommene er ennå ikke formelt avhørt. Så langt har vi kun konsentrert oss om opplysninger som kan benyttes i leteaksjonen, sier lensmann Rosseland.

Han legger til at politiet ikke har grunn til å betvile den foreløpige forklaringen som ungdommene har kommet med.