Statsadvokaten har nå tiltalt 19-åringen for voldtekt og forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Den 98 år gamle kvinnen skal ifølge tiltalen ha blitt drept etter vold mot hode og overkropp. I tiltalen legger påtalemyndigheten til grunn at drapet ble gjennomført for å skjule en voldtekt.

— Har det tungt

Forsvarer for 19-åringen, Ivar Abrahamsen, har orientert sin klient om tiltalen.

— Han tar dette svært tungt. Han vil frem til rettsforhandlingene jobbe med sitt forsvar sammen med de to forsvarene. Han kan ikke forstå at han har gjort dette, sier Abrahamsen til bt.no.

Rettssaken skal etter planen starte i midten av november.

— Tiltalen er noe han har vært forberedt på at ville komme, men utover dette har vi ikke flere kommentarer så langt, sier Abrahamsen.

Verken statsadvokaten eller bistandsadvokaten til familien til 98-åringen, Beate Hamre, ønsker å kommentere tiltalen.

Flere beviser

Politiet har flere beviser mot 19-åringen: Hans fingeravtrykk er funnet i offerets blod på åstedet. Blodet hennes ble også funnet på et putevar i 19-åringens hjem. Og en delvis DNA-profil ble funnet under neglene til Feste. Profilen stemmer overens med den til 19-åringen.

Det er også funnet eldreporno på 19-åringens mobil og datamaskin.

Hilda Feste ble voldtatt og drept i 21-tiden første nyttårsdag. 19-åringen hadde vært på fest tidligere på kvelden, og ble observert gående bare kort tid før drapet. Han gikk da i retning sitt eget – og Festes – hjem.

Nekter skyld

19-åringen har hele tiden hevdet at han ikke husker noe fra drapskvelden, grunnet stort inntak av alkohol. Han nekter straffskyld. De sakkyndige som har undersøkt osingen har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.