Etter å ha «burnet» dekkene i 60 meter og krasjet i fjellveggen i Lille Skjolddalen lørdag, kjørte 19-åringen bilen hjem, fjernet nummerskiltet og la en presenning over bilen. Politiet i Fana fant likevel frem til bilen og gutten og anmeldte han for uaktsom kjøring.

Men alvorspraten med politiet så ikke ut til å hjelpe. Bare noen timer senere ble samme 19-åring tatt på fersken i Os da han i en annen bil sladdet ut fra Esso-stasjonen på Osøyro.

— Da vi skulle skrive anmeldelsen på han så vi hva politiet i Fana hadde ført inn i journalen. Dermed avgjorde en politijurist at førerkortet skulle beslaglegges mandag, forteller politibetjent Kennet Rastad ved lensmannskontoret i Os.

Den unge mannen skal ha forklart til politiet at sladdingen ikke var gjort med overlegg, men at det var en naturlig konsekvens av at bilene han kjørte hadde så store motorer. Dersom 19-åringen ikke samtykker i førerkortbeslaget, må saken opp for retten.

I går skrev BT om en økende tendens til fartsgalskapen blant unge sjåfører i Os kommune.

— Også her i Fana merker vi en utvikling blant unge førere med mer kappkjøring og grisekjøring. Dette er en tendens vi ikke liker. Det skal ikke være slik at det er greit å kjøre stygt så lenge man ikke blir tatt av politiet, sier fungerende lensmann i Fana, Geir Duesund til BT.